Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jolán, Vid

Sötét
Fény

Óvjuk a kisállatokat, ha beindul a nyári kánikula!

Óvjuk a kisállatokat, ha beindul a nyári kánikula!

Óvjuk a kisállatokat, ha beindul a nyári kánikula!

Kerti itató kihelyezésével óvhatjuk a kisállatokat a nyári kánikula idején.

Ez a cikk több, mint 3 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A háziállatainkról való gondoskodás életünk alapvető részét képezi… de mi a helyzet a vadállatokkal, illetve a szabadon élő állatokkal?

Ha beindul a nyári kánikula, ők teljes mértékben kiszolgáltatottá válnak. A kevés eső, a szárazság, valamint a hőhullámok megviselik őket.

Gondoljunk csak például a madarakra, a méhekre, valamint a sünökre…

Apró figyelmességgel gondoskodhatunk róluk, íme egy egyszerű módszer!

Helyezzünk egy nagyméretű, lapos virágalátétet a kertünkbe az állatok számára, hogy ivóvízhez jussanak, felfrissüljenek!

Figyeljünk oda, hogy ez ne legyen közel bokros területhez – így kerülhetjük el többek között a macskatámadást. A madarak és méhek szabadon tudnak repkedni az itató körül.

Cseréljük, frissítsük a vizet – ha van lehetőségünk, akár naponta többször is.

A kisállatok védelme érdekében süllyesszünk botot, vagy rakjunk követ a tálba. Így elkerüljük azt, hogy az állatok belefulladjanak vagy belecsússzanak a vízbe. Ez kiemelten fontos például a méhek számára. Figyeljünk oda, hogy csak vizet használjunk itatási célra – ne öntsünk tejet vagy cukros vizet a tálba!

A sünök például laktózérzékenyek, a méhek pedig a rendszeres cukros vízforráshoz visszatérve saját területüknek gondolhatják az itatót. Ennek következményeképpen a méhcsaládok között „viszály” alakulhat ki, ráadásul a méhek az itatóhoz visszatérve majd nem keresik a virágot sem… Mindemellett pedig szervezetük nem tudja megfelelően lebontani a tömény cukrot – a könnyen felszívódó mézzel ellentétben.

Továbbiak Aktuális kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL