„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg” – Szakmák éjszakája a REZSI-ben

Immár a harmadik alkalommal a rendezték meg Szakmák éjszakáját pénteken. Mintegy 166 településen több mint 4500 program várta az érdeklődőket. Az országos program egyik színhelye volt az Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnáziuma és Szakgimnáziuma.

P1890750

-A fiatalok nehezen döntenek, főleg, ha a továbbtanulásról van szó. Ezért több módszerrel  is próbálunk nekik segíteni a pályaválasztásban- mondta  Csesznok Róbert intézményvezető. A REZSI több olyan programmal is várta az érdeklődő általános iskolásokat, amelyek bemutatták az iskola képzési kínálatát és a legmodernebb XXI. századi technológia kipróbálására is alkalmat teremtettek.

P1890770

Ilyen volt a robot programozás, az okos telefon applikáció készítés, valamint a 3D nyomtatás. A Füzesabonyi Média Nonprofit Kft. jóvoltából a résztvevők belekóstolhattak az újság, az online híroldal és televíziós műsorkészítésbe is. A diákok gyárlátogatás során ismerték meg a helyi DS Smith-nél és a maklári Bosch-nál zajló ipari termelő tevékenységet. Aki pedig nem volt szédülős az megmászhatta a füzesabonyi víztornyot is.