“Robotzsaruk” erősítik a megyei állományt

Tamás és Rudolf az a két robot, akit a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága mutatott be szerdán.

P1840845

Az ORFK  Országos Balesetmegelőzési Bizottsága biztosította a megyei rendőrkapitányság számára a két robotot, hogy ezzel tegyék interaktívabbá és figyelemfelkeltőbbé az óvodás és általános iskolás korosztály számára a baleset- és bűnmegelőzési előadásokat, hatékonyabbá tegye a közlekedésre nevelő tevékenységet.

P1840837

A  két “robotzsarut” januártól már élesben is használják majd a rendőrök – mondta el Erdélyi Róbert a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára. Hozzátette, nemcsak iskolai rendezvényeken, hanem rendezvényeke is használják, majd mint a Közlekedik a család, Kéklámpás Nap és a Gyereknap.

P1840841

Robot Tamás és Robot Rudolf képes többek között rendőri karjelzéseket ismertetni, bármilyen mozgást bemutatni, táncolni, hangot rögzíteni és lejátszani, előadást tartani, élményszerűvé tenni az oktatást, de bármi mást is, amit beprogramozunk rajta. A programokat középiskolás diákok írták rá.