Skoda rajongók találkoztak

Skodásokkal telt meg a hétvégén Eger, a városban 15. alkalommal találkoztak a régi Skoda tulajdonosok az Egri Skoda Coupé Baráti Kör szervezésében.

Harmincöt Skoda rótta az egri utcákat három napon keresztül. Pénteken érkezek, szombaton pedig túrára indultak érintve Síkfőkutat, Suba-lyukat, Bükkzsércet, Felsőtárkányt, Felnémetet és végül Egerszalókot. Mindegyik állomáson feladatokat hajtottak végre, teszt lapot töltve, hogy kiderüljön, ki tud többet a Skoda történetéről és természetesen ki a legügyesebb skodás.

20180520_090731

A legendás farmotoros autók különböző típusai vonultak fel vasárnap a városban, majd a Gárdonyi téren mutatták be azokat az érdeklődőknek.

20180520_095155

A Skoda több változata volt látható, az 1950-es években gyártott Oktáviától, a sportos coupéig. A találkozóra az ország minden részéből és Temesvárról is érkeztek. A legtöbb skodásnak ez az autó a gyerekkori szerelem, amit felnőttként megvettek, újítanak, szépítenek. Mindemellett ünnepeltek is, ugyanis a Favorit típus idén ünnepli a 30. születésnapját.

20180520_091442

A találkozót eredményhirdetés zárta. A verseny legjobb indulója Puspán Miklós lett Jászújfaluról, őt követte Barcs Ákos Budapestről és Kocsis Krisztián. A találkozó legszebb coupéja idén nem egy coupé lett, hanem Balogh Balázs 120S Rally Skodája. A találkozó legszebb négyajtósa  Márkus András 120 Skodája lett. Különdíjban részesült az Old Timer Club részéről Vallish Antal Spartacja. Díjat vehetett át Zelei Zoltán Favoritjáért.