Szakmák éjszakája a Remenyikben

Péntek este szervezték meg városunkban a szakmák éjszakáját, a Remenyik Zsigmond Középiskolában. Az látogatók számos szakma szépségét és titkát ismerhették meg: a termekben tanácsokkal, érdekes információkkal látták el őket. Nem csak a gimnázium területén lehetett azonban a szakmákkal ismerkedni, hanem Füzesabony gyáraiba is ellátogathattak az érdeklődők, valamint megismerkedhettek a Füzesabonyi Média Kft. tevékenységével.

Az egyes szakmák képviselői jobbnál jobb fantázianevekkel csalogatták a kíváncsiskodókat, így például Alkoss! Kézműveskedj! Kamion bemutató, Jogi útvesztő, Rekordposta, Csomagoljunk – gyárlátogatás, Játsszunk távirányítással!, Víztorony-látogatás, Az internet hálójában, Interaktív kommunikáció és média, Photoshop, Mit vegyek fel az irodába?, Gépelj! elnevezésekkel.

Csesznok Róbert intézményvezető elmondta: nagyon jól sikerült a program, több mint 150 látogató érkezett, helyből és a térség iskoláiból egyaránt. Minden résztvevő információkkal és élményekkel telve ment haza, nagyon érdeklődők voltak a gyerekek. Reméljük, jövőre még többen jönnek el és hasonlóan jó lesz a hangulat.

A Média Kft. termében az érdeklődőknek lehetősége volt leírni, hogy milyen élményeket szereztek az este folyamán. Így élték meg 2016-ban a szakmák éjszakáját a gyerekek:

 

Nagyon jól éreztem magam, jó volt a fotózás,és a kvíz is. Remélem mindenki jól érzi magát. Nagyon megtetszett az újságírás. Szajkó Liliána.

Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó volt a képszerkesztés, és a kvíz. Megtetszett az újságírás. Vass Gabriella.

Nagyon jó volt, tetszettek  foglalkozások, beleszerettem ebbe a világba. Szajkó Eszter

Az emléklap készítése volt a legjobb, ebben a teremben éreztük magunkat a legjobban, érdekel minket a média világa, lehet, hogy ebben helyezkedünk el. Poczok Adrienn, Poczok Szabina, Buku Eszter, Ráti Vivien, Ráti Viktor, Kotán Kitti Borbála

Nagyon jó volt a fotózás és a tesztek. Nagyon érdekes volt az online újság. Valent Szonja 🙂

Érdekelt a fotózás és jó volt a hangulat, így ki is próbáltam az összes programot, de a fotózás tetszett a legjobban. Nagy Liza 🙂

Nagyon király volt a kvíz . A legjobb az volt hogy kaptam csokiiit, mert szeretem a csokiiiit  :). Nagyon zsír a photoshop . Mindenki nagyon kedves volt, remélem mások is jól fogják érezni magukat. Szabó Angelika  🙂

Nagyon szervezett volt, szórakoztató. Próbára tehetik az érdeklődők a tudásukat. Szeretnénk  jövőben fotózással foglalkozni. Nagy Virág és Békési Márk.