Szél Bernadett az LMP egri kampányzáróján

Megtartotta kedden egri kampányzáró rendezvényét a Lehet Más a Politika. Az LMP miniszterelnök jelöltje, Szél Bernadett látogatott el a helyi szimpatizánsokhoz, aki a fórum előtti tájékoztatón emlékeztetett pártja programjára.

lmp00000000

Véleménye szerint az ország kitörési pontja az oktatásban rejlik, ha április 8-án felhatalmazást kapna a választóktól megduplázná az oktatásra szánt összeget, ezzel megállítva a kivándorlást. Kiemelt figyelmet fordítana az egészségügyre, a bérek felzárkóztatására, munkahely teremtésre, a mezőgazdaságra, az iparra és a megújuló energiaforrások használatára.

Szél Bernadett azt is elmondta: nyitottak a megegyezésre az ellenzéki pártokkal, nem zárkóznak el a visszalépésektől a kormányalakításért. Szerettek volna egy teljes ellenzéki koordinációt, ez a Jobbik illetve az MSZP és szövetségi köre okán bukott meg, mert nem állnak szóba egymással – fogalmazott a miniszerelnök-jelölt. Hozzátette az LMP továbbra is nyitott arra, hogy az ellenzéki pozíciókat erősítse, ez azonban semmiképpen nem jelent elvi szintű együttműködést.

Szél Bernadett kijelentette: országosan még lehetnek visszalépések, de Heves megye választókerületeiben biztosan nem lépnek vissza egy jelölt javára sem.

Komlósi Csaba az egri választókerület országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: tisztában van azzal, hogy nem ő a körzet legesélyesebb jelöltje, mégis tovább folytatja a kampányt a következő pár napban. Plakátoznak, szóró lapoznak és beszélhetnek a választókkal. Véleménye szerint az, hogy mennyien mennek el vasárnap szavazni, az meghatározza az ő szereplésüket is.