Takarék egyesülés – Bezár a telepi fiók

A Füzes takarékszövetkezet levélben és a honlapján arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy január 2-től már új pénzügyi szolgáltatóként folytatja tevékenységét. A takarékszövetkezeti szféra teljes átalakuláson megy keresztül, és ennek folyományaként a Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet, a Mátra Takarékszövetkezet valamint a Jászárokszállás és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet beolvadnak a Veresegyház székhelyű CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezetbe. Az egyesüléssel bezár az 1982 óta működő telepi fiók is. Az bezárásról az alábbi közleményt adta ki a pénzintézet.

„ Hitelintézetünk Igazgatósága arról határozott, hogy a 3390 Füzesabony, Szabadság út 22. szám alatti fiókját és 3200 Gyöngyös, Bugát Pál tér 1/1. szám alatti fiókját 2017. december 31. napjával bezárja.

20171220_075112

A füzesabonyi fiók teljes állománya 2018. január hó 01. napjától 3390 Füzesabony, Rákóczi út 58. szám alatti fiókunkhoz kerül áthelyezésre amíg a gyöngyösi fiók állománya CENTRÁL Takarék 3200 Gyöngyös Magyar út 1. szám alatti fiókjához kerül áthelyezésre.”

A fiók megszűnésével kapcsolatban megkerestük Vargáné-Králik Katalint a CENTRÁL TAKARÉK ügyvezető elnökét, aki 2018 január 2-a után ígért bővebb felvilágosítást az ügyben. Információnk szerint a fiók bezárásával együtt eladásra kerül az ingatlan is, és megszűnik a pénzkiadó automata működése is.

-Tárgyaltunk a Füzes Takarék vezetőivel a fiókbezárással kapcsolatban- mondta Nagy Csaba polgármester.- Sajnos azonban ez a kérdés nem itt dől el, ezért felvettük a kapcsolatot a CENTRÁL TAKARÉK vezetőivel. Velük a jövő év elején ülünk le tárgyalni. Szeretnénk elérni, hogy a banki terminál továbbra is működjön a város északi részén is- fejezte be mondandóját a város vezetője.