Lépjen kapcsolatban velünk

Tudás – Érték – Életminőség, Élethosszig tartó T@nulás Aldebrőn

Tudás – Érték – Életminőség, Élethosszig tartó T@nulás Aldebrőn

Svábtánc oktatás, a német nyelvtanfolyam, énekkari foglalkozások, kézműves szakkör, művészeti műhelyfoglalkozástok, fafaragó tábor Aldebrőn!

Ez a cikk több, mint 4 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Népház biztosítja a helyszínt a tanfolyamok, foglalkozások, szakkörök számára, amelyekre az egész életen át tartó tanulást biztosító pályázat keretében 39 918 231 Ft  összegben nyert támogatást a Községi Önkormányzat.

Az EFOP-3.7.3-16-2017-00097 számú, Tudás – Érték – Életminőség, Élethosszig tartó T@nulás Aldebrőn című projekt keretében már év eleje óta zajlik a svábtánc oktatása, a német nyelvtanfolyam, az énekkari foglalkozások, a kézműves szakkör, a művészeti (rajz, gitár) műhelyfoglalkozások. A fafaragó tábor ez évi egy hetes programja júniusban már lezajlott. Az Egészségemért (egészségmegőrző), valamint az informatika tanfolyam későbbi időpontban indul.

énekóra

A projekt a foglalkozások megvalósításához szükséges eszközök beszerzéséhez is lehetőséget nyújtott, mely többek közt informatikai eszközöket, az ahhoz szükséges bútorzatot, valamint a fafaragó alkotótábor eszközeit tartalmazza.

A program a célkitűzéseknek megfelelően halad és már jelentős eredmények tapasztalhatók.

A fafaragó alkotótábor résztvevői szakmai irányítás mellett Harangláb elkészítésében vettek részt. Az impozáns alkotás a Történelmi Emlékpark bejáratánál kapott helyet. A Heves megyében egyedülálló, faragott táblákból álló, a község történelmét megörökítő Emlékparkot 2018. június 24-én ünnepélyes keretek közt Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel.

harangláb-01

Az énekkar a projektnek köszönhetően alakult februárban. Jelenleg 15 főből áll és már részt vettek a helyi rendezvényeken, valamint meghívást kaptak több helyről is.

A sváb tánccsoport szintén állandó szereplője a helyi programoknak, valamint folyamatosan érkeznek a felkérések számukra.  A pályázatnak köszönhetően már egy rend autentikus öltözékkel rendelkeznek az oktatásban részt vevők.

A német nyelvtanfolyamra szép számmal jelentkezők közül többen beszámoltak arról, hogy érdeklődésük a nyelv elsajátítására az elődök tisztelete és identitásuk megőrzése, erősítése miatt fontos számukra. Aldebrő német ajkúak betelepítésével jött létre 1743-ban.

A kézműves szakkör résztvevői gyönyörű kézimunkákat készítettek a községbe látogató fontos személyiségek számára.

A foglalkozásokra elsősorban a helyi felnőtt lakosságot várják, azokat a fiatalokat és felnőtteket, akik a köznevelésben már nem vesznek részt. A célcsoport a hátrányos helyzetű idős korosztály, a GYES-en, GYED-en lévők és a német nemzetiségűek, de minden érdeklődő csatlakozhat. A programok 2020. január 31-ig tartanak, jelentkezni a 36/480-001 telefonszámon lehet.

A programok az EFOP-3.7.3-16-2017-00097 számú, Tudás – Érték – Életminőség, Élethosszig tartó T@nulás Aldebrőn című projekt keretében valósulnak meg.

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL