Tunéziai játékosokkal erősít Szihalom

A megyei III-as sereghajtó együttműködik az egri egyetemmel. Kinek nyújtson segítő kezet (lábat) egy hallgatói önkormányzat, ha nem a leginkább rászorulónak. Az eredményességet tekintve ez elmondható a megyei III. osztály 16. helyén álló Szihalom SC-től, amely gárda ősszel 15 mérkőzésen mindösszesen három pontot szerzett. Az Eszterházy Károly Egyetem sportklubja azonban nemcsak emiatt nyitott az egylet felé – számolt be róla a heol.hu.

szihalom-768x334
Fotó: szihalmi sport

– Több csapatsportágban is érdekelt az intézményünk, de a nagypályás futball eddig nem tartozott ezek sorában – rögzítette Bíró Balázs, a hallgatói önkormányzat elnöke.

– Ugyanakkor egyetemünkön a labdarúgás jelentős népszerűségnek örvend, a hallgatók részéről nagy létszámban mutatkozik igény a focira. A szihalmiakkal történt együttműködésben a kereslet és a kínálat szerencsés találkozásáról beszélhetünk, amelynek eredményeként tizennégy fővel gyarapodott a klubtagok száma. Érdekesség, hogy a Stipendium Hungaricum program keretében nálunk tanuló hat tunéziai társunk is csatlakozott az egyesülethez, amely tavasszal EKE EHÖK Szihalom SC néven szerepel a bajnokságban.

Bíró Balázs azt is hozzátette, hogy a diákoknak kiváló gyakorlati helynek számít az amatőr egylet, ahol sportszervezés terén tapasztalatot lehet gyűjteni a munka világából. Gyakorlati órákra is adott a lehetőség, vagyis bőven lehet tanulni, hogyan, miként épül fel, működik egy amatőr egyesület.

A március 3-i tavaszi rajton az Egri Sportcentrum SE ellen nagyszabású programot terveznek a szihalmiak az egyetemistákkal karöltve. A színes rendezvénynek egy akadálya lehet, ez pedig az időjárás.

Eddig ugyan még nem született döntés a megyei III-as forduló elhalasztásáról, ám elképzelhető, hogy a EKE EHÖK Szihalom SC hazai bemutatkozása későbbre tolódik.