Újra pályázik az önkormányzat

Hat napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Füzesabony képviselő-testülete. Többek között egyhangúlag megszavazták annak a 3 millió forintos pályázatnak a benyújtását, amit jövő évi augusztus 20-i programsorozat lebonyolítására fordítanak. A képviselők megtárgyalták az Életpálya ösztönzés pályázaton belül az Ifjúsági Cselekvési tervet, amiben egy kérdőívet töltettek ki helyi fiatalokkal. A megkérdezettek a legfontosabbnak tartották egy Ifjúsági Pont létrehozását, a szórakozási lehetőségek bővítését, illetve az albérletek és a lakhatás támogatását.

P1980370

Nagy Csaba polgármester emlékeztetett – Ez egy több évtizedes probléma, amit már orvosoltak, ugyanis eddig nem volt kulturált helyük a fiataloknak a közös programokra, szórakozásra, ifjúsági pontok létrehozására, de az önkormányzat beruházásainak köszönhetően ez hiány megszűnt. Jelenleg a Mozi épületét újítják fel, az Zrínyi úti épületegyüttes és a volt ÁMOR helyiség már korábban megújult, ami lehetőséget biztosít különféle rendezvények lebonyolítására.

P1980360

Támogatták a felsőoktatásban tanuló füzesabonyiakat is. Erre 4 fő adta be pályázatát, akik 5 hónapon keresztül havi 5.000 Ft támogatásban részesülnek. Név szerint Hidvégi Rebeka, Szabó Petra, Bukta Szilvia és Bíró Vivien.

P1980361

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület helyi szervezetének kérelmét is elbírálták a képviselők és egyszeri 45.000 forintos támogatást szavaztak meg az egyesületnek.