Újraindul a postai képzés a Remenyikben

Megyei pályaválasztási kiállításnak adott otthont kedden az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok.

P1980646

Az Egri Szakképzési Centrum (ESZC) tagintézményeként ott volt a kiálltók között a füzesabonyi REZSI szakgimnázium is. Csesznok Róbert az iskola vezetője elmondta: három képzést mutatnak be az érdeklődő általános iskolásoknak.

P1980607

Megtudtuk azt is, hogy a következő tanévben újraindítják a postai ügyintéző oktatást is, aminek nagy hagyománya van a REZSI-ben. A standjukon az érdeklődők kipróbálhatták a robotok irányítását és megismerkedhettek a háromdimenziós nyomtató működésésvel is.

P1980624

A kiállítás helyet adott az ESZC Építsd a jövőd! építőipari szakmai találkozójának is. A diákok interaktív szakmai bemutatókon kóstolhattak bele az ács, a kőműves a burkoló és a festő-mázoló szakmák egyes fogásaiba. Fábri Eufrozina az ESZC főigazgatója elmondta: azt építőipari szakmákban konkrét karrier lehetőségeket mutatnak be, hiszen a rendezvényen helyet kaptak azok a munkáltatók is, akiknél a duális képzésben egy-egy szakma gyakorlatát sajátíthatják el a diákok.

P1980649

A tanulmányaik befejezése után jó esély van ezeknél a cégeknél az elhelyezkedésre, hiszen az építőipar nemcsak a megyénkben, hanem országos szinten is munkaerőhiánnyal küzd.