Várva várt útfelújítások: idén a Szihalmi, jövőre a Kerecsendi utat teszik rendbe

Dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt munkagépei a Szihalmi úton. A megyei útfenntartó és kezelő cég közleményében tudatta: a költségvetési forrásból finanszírozott támogatási szerződése terhére nagyfelületű burkolat felújítási munkálatokat végez a Szihalmi úton a vasúti átjárótól a Maklári útig 2017. június 19-én és 20-án, hétfőn és kedden, amelynek keretén belül az érintett útszakaszon új kopóréteg épül.

P1750492

Ezen beruházás szorosan kapcsolódik a hazai forrásból finanszírozott 2017-2018. évi úgynevezett 100 milliárd forintos útfelújítási programhoz, amelynek keretén belül, a II. ütemben a 33110-es számú Füzesabony bekötő út 1+350–2+480 km szelvények közötti szakasza (Füzesabony, Szihalmi út, Kerecsendi út egy része) fog megújulni legkésőbb 2018. június 30-ig.P1750499

-A most kezdődött munkálatok a kezdetei  annak a programnak, amelyben az önkormányzat és a Közút szoros együttműködésben újítja fel a város eddig elhanyagolt, de nagy forgalmú útjait. Szabó Zoltánnal a megyei közútkezelő cég vezetőjével jó a munkakapcsolat és folyamatosak az egyeztetések a beruházások összehangolására- mondta Nagy Csaba polgármester.

Fenti útfelújítások részét képezik a településközpont megújításának, amelynek során önkormányzati beruházásban a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretein Füzesabony és Szihalom között kerékpárforgalmi létesítmények fognak épülni. Ennek során a Füzesabony, Vízház utcában kerékpáros sáv kerül kialakításra, a Szihalmi úton és a 3-as számú Budapest–Miskolc–Tornyosnémeti elsőrendű főút mentén pedig kétirányú kerékpárút fog épülni Szihalom településig. A beruházás célja a biztonságos kerékpáros kapcsolat biztosítása az érintett települések között.

P1750502

Szintén TOP-os beruházás az Ipari Park projekt, aminek keretében 2018-ban megtörténik a Kerecsendi út teljes rekonstrukciója a parktól a MÁV lerakóig.

-A TOP-os pályázataink – amelyek elnyeréséhez nagy segítséget nyújtott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő –   nagyban hozzájárulnak a belső úthálózatunk rendbetételéhez. Így olyan szakaszok felújítására is van lehetőségünk, melyek állapotán több évtizedig nem sikerült javítani. – emelte ki Nagy Csaba.

P1720389

-A város vezetésével együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy az útfelújítás és kerékpárút építése a forgalom lehető legkisebb zavarása mellett valósuljon meg. Az építés ideje alatt a jelzett utakon sávzárásra és sebességkorlátozásra kell számítani, amelyhez ezúton is kérjük az ott közlekedők türelmét és megértését. – mondta  Szabó Zoltán a Közút vezetője.