Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jolán, Vid

Sötét
Fény

Vigyázz a tisztaságra, így óvd a hódcsaládokat!

Vigyázz a tisztaságra, így óvd a hódcsaládokat!

Vigyázz a tisztaságra, így óvd a hódcsaládokat!

Ez a cikk több, mint 4 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Oldalunkon már korábban is beszámoltunk a Laskó füzesabonyi szakaszának „új” lakóiról, a hódokról. Bár a hódokat napközben nem könnyű felfedezni, az itt élő családok nyomai jól megfigyelhetők a patak környezetében.

A jövevényeknek megörülve a lakosok közösségi oldalain számos fotó jelent meg, melyek bizonyítékként szolgálnak: így például megrágott fatörzsek és hódvárak.

Ahhoz azonban, hogy még sokáig tanúi lehessünk ezen állatok életének, nyomon követhessük mozgásukat, biztosítani kell számukra a megfelelő, tiszta környezetet.

Figyeljünk oda a patak vizének tisztaságára, valamint környékének szemétmentességére. Semmiképpen ne öntsünk káros anyagot – így például olajat vagy vegyszereket – a vízbe! Ne dobjuk el a szemetet, főleg ne dobjuk azt a patak vizébe, hiszen nem csak a hódcsaládoknak, számos más élőlénynek okozunk ezzel kárt – sokuknak az életébe is kerülhet! Ha elhajított szemetet, műanyag flakont vagy zacskót látunk, ne szégyelljük felvenni azt, tisztítsuk meg a környezetet! Ha kutyát sétáltatunk, vagy kedvünk támad felfedezni a partot, vigyünk magunkkal egy szemetes zsákot, melybe összeszedhetjük a szemetet: hiszen tudjuk, hogy már egy ember folyamatos lelkesedésével is sokat tehetünk a környezetért, élővilágért.

Tudnunk kell, hogy az állatok védelméhez is szorosan kapcsolódik a környezetvédelem, mely hozzájárul egy számunkra is szebb élőhely, élhetőbb környezet kialakulásához.

Óvd hát a környezetet, vigyázz az élővilágra, legyen Füzesabony Zöld Város!

Továbbiak Aktuális kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL