Vonat és autó ütközött Szihalomnál. Senki sem sérült meg

Egy utasok nélküli, Miskolc felől Füzesabony irányába közlekedő személyvonat és egy személyautó ütközött Szihalomtól 200 méterre egy földút – vasút kereszteződésben kedd kora délután – közölte Lázár Levente a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

P1980657

A Mezőszemere irányába tartó autóban hárman utaztak, amikor a vasúti sorompó jelzése és a közeledő szerelvény ellenére a sínekre hajtottak. Az ütközés során a jármű motorja kiszakadt az autóból, kb. 40 méterre repült, a kocsit a vasúti fénysorompó oszlopa fogta meg.  A rendőrségi helyszínelés során kiderült a sofőr nem fogyasztott alkoholt.

Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki, az anyagi kár viszont jelentős. A vasúti közlekedésben fennakadás nem történt, az eset miatt késésekre nem kell számítani.

P1980661

A Füzes Hírek információi szerint az autóban utazó három huszonéves fiatal Mezőszemerére tankolni indult, a földutat azért választották, mert a sofőrnek nem volt jogosítványa. Azt mondták a fénysorompó fehér jelzést mutatott, ezért hajtottak át a síneken.

A balesetet a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vizsgálja.