Lépjen kapcsolatban velünk

A Füzesabonyi Védőnői Szolgálat közleménye

A Füzesabonyi Védőnői Szolgálat közleménye

A Füzesabonyi Védőnői Szolgálat közleménye

Ez a cikk több, mint 1 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az EMMI a mai napon levelében az alapellátásban dolgozó védőnők vonatkozásában az alábbi intézkedéseket rendelte el.

Az egészségügyi alapellátásban dolgozó védőnők védelme érdekében törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálásár , így a távkonzultáció előtérbe helyezésére.!!!A védőnői ellátás nem tagadható meg, de távkonzultáció keretén belül folytatandó vagy elektronikus csatornákon a pl: védőnő saját messenger elérhetőségén történik munkaidőben azaz 8.00-16.00 óráig!

Ebben a formában történik a státuszvizsgálat és tanácsadás is!(használható képüzenet, videóüzenet, élő kommunikáció stb)

A feljlődés nyomonkövetésére, a szülők részére elérhető a Gyermekalapellátás oldalon a szülői kérdőív, mely a státuszvizsgálatok része.
A védőnői munkavégzés RENDKÍVÜLI HELYZETBEN a védőnői tanácsadóban történjen.

Védőoltási kötelezettség esetén a mérések (súly, hossz, fej ,mellkörfogat)megtörténnek,amennyiben a gondozott a valamely füzesabonyi gyermekorvos gondozottja, egyéb esetben a házi gyermekorvosi tanácsadáson történik a kettős megjelenés elkerülése miatt!!!
Tehát ott mérik ahol oltják!

Egyedi esetekben amennyiben feltétlenül szükséges a személyes konzultáció kizárólag időpontra , elkülönítve történhet a behívás.

Oltásokra kedd és szerda reggel adunk időpontot, 15 percenkénti csúsztatással.
A védőnői váróhelységben egyszerre, egy gondozott és egy kísérője tartózkodhat!Kizárólag egészséges, tünetmentes , és megjelenés előtt normál testhővel, melyet otthon ellenőriztek jelenhetnek meg az oltásra várakozók és oltandók!Akinek hozzátartózója külföldön tartózkodott tartsa be a 2 hét lappangási időt és addig ne jelenjen meg oltáson!

A várandós gondozásnál alacsony rizikóbesorolás esetén halasztható,trimeszterenként 1 megjelenés elegendő, azaz 3 havonta, de a távkonzultációt kérjük igénybe venni, és így fogjuk keresni a kismamákat.
Magas rizikójú besorolásnál szükséges előzetes telefonegyeztetés és annak a kockázat mérlegelése mellett személyes találkozó.

Mezőkövesden a Dr. Csiszár László a csecsemők 6 hetes Uh-s csípőszűrését ellátja,minden hétfőn 14.00 órától de érdemes adott napon érdeklődni a változó járványügyi helyzet miatt.( tel: 06 49 411-444)
A vizsgálatra beutaló köteles!

Füzesabony ,2020.március 18. FÜZESKIDS KFT.
Védőnők

Továbbiak Aktuális kategóriában

FEL