Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

A többszörös véradókat köszöntötték

A többszörös véradókat köszöntötték

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

“Adj vért és ments meg három életet” – hangzik a jól ismert felhívás a Magyar Vöröskereszt részéről rendszeresen, a közelgő véradások alkalmával. A felhívásra Füzesabonyból és környékéről is sokan kötelességüknek érzik, hogy segítsenek embertársaikon és karjukat nyújtsák. Pénteket Őket, a többszörös véradókat köszöntötték a Közösségi házban. A Magyar Vöröskereszt Füzesabony Területi Szervezet 85 főt várt a véradókat köszöntő városi ünnepségre, köztük a rekordernek számító 114-szeres véradót is.

Heves megye azok között a megyék között szerepel, ahol igen magasnak mondható a véradási hajlandóság, ez értendő Füzesabonyra is

– emelte ki beszédében Grúbert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megyei igazgatója. Hozzátette – nem lehet elégszer köszönetet mondani az önzetlenségért a véradóknak, hogy szabadidejüket rászánva segítenek bajba jutott társaikon. A vér életet ment, az orvostudomány mai állása szerint semmivel sem helyettesíthető. Gondoljunk be mit jelent az az egy egység vér egy műtétre várónak vagy egy beteg kisgyereknek, aki a pár évesen már tudja mit jelent vért kapni.

A véradó ünnepségen szintén köszönetet mondott a donoroknak Veres Péter füzesabonyi önkormányzati képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke. Veres Péter maga is többszörös véradónak számít és rendszeresen részt vesz a helyi véradó kampányokban is, ezzel is segítve, hogy még többen adjanak vért.

Az eseményen elismerések átadásával köszönték meg az önzetlen segítséget, oklevelet és ajándékot kaptak a kerek véradási számot elért donorok, valamint egy rekordert is köszöntöttek Járdán Tibornét, aki szeptemberben adott 114. alkalommal vért.

Járdán Tiborné Katalin 18 éves korától rendszeresen ad vért, egy családtag betegsége ösztönözte rá. Mint mondta, szívesen segít, jó érzéssel tölti el és amíg lehet, egészséges, a továbbiakban is adni fog.

Legközelebb decemberben várják véradásra a helyieket, a hagyományos adventi véradáson.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL