Lépjen kapcsolatban velünk

Átadták az új orvosi szolgálati lakást Kerecsenden

Átadták az új orvosi szolgálati lakást Kerecsenden

A Magyar Falu Programnak köszönhetően elkészült az új Makovecz-stílusú orvosi szolgálati lakás Kerecsenden, ezzel nyújtva megoldást a faluban fennálló orvoshiányra, valamint szintén a kiírásnak köszönhetően kívül-belül megújult az orvosi rendelő is a településen. A 350 millió forintos támogatás a kerecsendi egészségügyi alapellátást szolgálja.

Szombaton adták át Kerecsenden az 5 szobás új orvosi szolgálati lakást és a teljesen megújult orvosi rendelőt. A Magyar Falu Program támogatásával épült meg a Makovecz Imre által képviselt szerves építészeti irányvonalat követő tágas nappalis, négy hálószobás ház, mely a legmodernebb energetikai követelményeknek is megfelelő, hőszivattyúval valamint napelemekkel felszerelt.

Az átadón jelen volt Gaal Gergely a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztos.

A kormány 2018-ban indítottal el a Magyar Falu Programot, azzal a céllal, hogy a vidéki kistelepüléseken élők minél több szolgáltatást tudjanak elérni, valamint ne legyen különbség aközött, hogy valaki városban vagy kistelepülésen él

-emelte ki a miniszteri biztos.

Sári László polgármester – hangsúlyozta Heves megyében ez az egyetlen orvosi szolgálati lakás épült. Céljuk, hogy javuljon az ellátás minősége és erősítse a település lakosságmegtartó erejét, megoldást találjanak a településen fennálló orvoshiányra, hogy végre saját orvosa legyen Kerecsendnek. Hozzátette azt is, hogy Kerecsend eddig majd 400 millió forintot nyert el a Magyar Falu Programban.

Mindemellett elnyertek két másik pályázatot is a Magyar Falu Programban orvosi rendelő belső és külső felújítására, valamint eszközbeszerzésre.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL