Lépjen kapcsolatban velünk

Átadták Ostoros főutcájának megújult szakaszát – videó

Átadták Ostoros főutcájának megújult szakaszát – videó

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Több mint egy kilométer hosszan újult meg Ostoros belterületén, a település fő ütőerének számító, 2503-as számú út burkolata a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően, 55 millió forintból. Még ebben az évben folytatják a munkálatokat, egészen a település határáig. Az átadón Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője kiemelte az útszakasz felújítása időszerű volt, hiszen 1974-ben építették, azóta nem történt rajta nagyobb felújítás. A kormány célja többek között, hogy megújuljanak a vidéki úthálózatok, melyek nagy mértékben hozzájárulnak az ott lakók életminőségének javulásához.

A Fidesz-KDNP-ben a közéleti munkánkat a párbeszédre alapozzuk, a fontos döntések előtt megkérdezzük az emberek véleményét, országosan időről-időre Nemzeti Konzultációt tartunk, így két választás között is elmondhatják a véleményüket az emberek, ezt mindig döntések, intézkedések követik -emelete ki Nyitrai ZsoltItt Heves megyében a munkahelyek és a közbiztonság mellett az utak és a járdák állapotát említették a legfontosabbak között – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt

Emlékeztetett arra, hogy országszerte elindult az új utak építése és a meglévők felújítása. Azt a stratégiai célt tűzték ki maguk elé, hogy minden megyeszékhelyt bekössenek az országos gyorsforgalmi úthálózatba, az autópályák érjenek el az országhatárokig, valamint minden településről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos út. A cél, hogy vidéki Magyarországon az életminőség javuljon, növekedjen a népességmegtartó erő. Ennek érdekében tavaly többek közt átadták Heves megyében az M25-ös gyorsforgalmi utat és elkezdődött az Eger elkerülő út tanulmánytervének előkészítése is.

Az utóbbi időszakban nemcsak főútvonalakat épültek, hanem elkészült Sarud és Tiszanána közötti szakasz, továbbá utakat újítanak fel Besenyőtelken, Mezőtárkányon, Szihalmon, Egerfarmoson, Mezőszemerén, Dormándon és Füzesabonyban is. Szerdán viszont Ostoros belterületén adtak át több egy kilométer hosszú útszakaszt, melyet a helyiek naponta használnak.

Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója

A több mint egy kilométer hosszú ostorosi útszakaszt hazai költségvetési forrásból, a Magyar Falu Programból sikerült felújítani – húzta alá Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója. Hozzátette – ez egy olyan felújítási csomag része, ahol több ütemben fogják összekötni Ostorost Novajjal. Az év végéig eljutnak majd Ostoros végéig a programnak köszönhetően, a külterületen, egészen Novajig pedig jövő tavasszal folytatódik a munka. Mindemellett más településeken is végeznek felújítást.

Böjt László Ostoros polgármestere

Böjt László Ostoros polgármestere elmondta – szeretnék tovább is folytatni az út- és járdafelújításokat, ismét pályáztak a Magyar Falu Programban, valamint önkormányzati önerőből további járdaépítéseket is szeretnének megvalósítani.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL