Lépjen kapcsolatban velünk

Az Operatív Törzs tagja lett Nyitrai Zsolt

Az Operatív Törzs tagja lett Nyitrai Zsolt

Az Operatív Törzs tagja lett Nyitrai Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Nyitrai Zsolt is tagja lett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek, melyet Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezet. A szintén most megalakuló, a Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetői posztját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kapta meg. 

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két új Operatív Törzs felállítását kezdeményezi. Ezek egyike a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, melynek élére Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter került. A törzs feladata, hogy

„figyelemmel kíséri a közösségek, a családok érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását”

, valamint

„javaslatot tesz a Kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek korlátozzák a közösségi élet újraindítását”.

Emellett

„véleményezi a közösségek, családok szempontjából releváns kezdeményezéseket, és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.”

Orbán Viktor miniszterelnök a törzs tagjai közé választotta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat is. Kormányhivatalnokok mellett tag lett még a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is. Az Operatív Törzs ülésén a miniszterelnök bármikor részt vehet.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL