Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jolán, Vid

Sötét
Fény

Beszámolt a kapitány: fokozott a rendőri figyelem a belvárosban

Beszámolt a kapitány: fokozott a rendőri figyelem a belvárosban

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Hétfő délután tartotta májusi soros ülését a város önkormányzata, amelyen 20 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Napirend előtt Nagy Csaba polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Füzesabony pályázata 1.053.638.658 forint támogatásban részesül a TOP PLUSZ „Élhető települések” programból. A vasútállomásnál P+R parkolók épülnek, a Szabadság úton teljes rekonstrukciót végeznek, parkolókat létesítenek és utcabútorokat helyeznek ki.A sportcsarnok mögött megújul a játszótér, a sporttelepen 200 méteres futó,- illetve 100 méteres sprintpálya várja majd a sportolni vágyókat.

Suszter Zsolt rendőr alezredes beszámolt a Füzesabony 2022-es közrend-közbiztonsági helyzetéről. A kapitányság vezetője a közterületi bűncselekmények számának csökkenéséről tudott beszámolni, viszont megugrott az internetes csalások és bolti lopások száma a tavalyi évben. A közterületi jelenlétet fokozták a belvárosban a felújított városkép megőrzése érdekében. Téma volt a MÁV és az autóbuszállomás környékén felbukkanó hajléktalan életmódot folytató személyek szankcionálása is.

A képviselők elfogadták az önkormányzati tuljadonú cégek (Média Nonprofit Kft. ,Füzesabonyi Város Televíziózást Segítő Nonprofit Kft., FÜV Kft.) 2022 évi gazdasági beszámolóját.

Döntés született arról a „KULCS A KEZDÉSHEZ!” című lakhatási pályázat ismételt kiírására, amelyben a pályakezdő füzesabonyi fiatalok életkezdéséhez nyújt támogatást az önkormányzat.

A városi civil alapból 4 szervezet kérelméről szavaztak a képviselők. A Pöttömke Alapítvány 200 ezer, a Füzesabonyi Szent Flórián Tűzoltó Egyesület 200 ezer, Füzesabonyi Könyvtárbaráti Társulás 100 ezer ,és a Füzesabonyi Polgárőr Egyesület 200 ezer támogatásban részesült.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL