Lépjen kapcsolatban velünk

Civil szervezetek támogatásáról döntött a képviselő-testület

Civil szervezetek támogatásáról döntött a képviselő-testület

Civil szervezetek támogatásáról döntött a képviselő-testület

Ez a cikk több, mint 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Tizenhárom napirendi pontot tárgyalt kedden Füzesabony Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Többek közt döntöttek közbeszerzési szabályzat módosításáról, helyi civil szervezetek támogatásáról és az Ámor bérleti díjának emeléséről is.

Mint már korábban beszámoltunk róla, pályázati forrásból újul meg az Egészségügyi Központ városunkban, ennek érdekében a grémium kedden a közbeszerzési szabályzat módosításáról döntött. A pályázat szükségessé teszi, hogy az intézmény saját maga bonyolítsa le az eljárást. Továbbá döntöttek arról, hogy a Füzesabonyi Könyvtár és Közösségi Ház alapító okiratából kikerül a közművelődési feladatok ellátása, a továbbiakban csak a könyvtárként működik majd. A közművelődési feladatokat a Füzesabonyi Média Nonprofit Kft. látja majd el, hozzá kerül a Közösségi ház működtetése is.

A Honvéd úton építendő új bölcsőde költségei megemelkedtek a pályázat elnyerése óta, ezért a testület arról határozott, hogy a költségnövekmény miatt, további támogatásért kérelmet nyújtanak be az Államkincstárhoz.

Emelkedik az Ámor bérleti díja 15 ezer forintról alkalmanként 25 ezer forintra. Az emelés oka, hogy a klubhelyiséget a tavasszal teljes körűen felújították, klimatizálták.

A grémium 200 ezer forint támogatást ítélt meg a Füzesabonyi Kertbarát Kör Egyesületnek és szintén 200 ezer forintot a Füzesabonyi Polgárőr Egyesületnek.

Továbbá egy cég jelezte az önkormányzat felé, hogy irodaházat építene a Spar áruház közelében, mely jelenleg külterület, a grémium a keddi ülésen megszavazta a belterületbe vonását.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL