Lépjen kapcsolatban velünk

Covid történet: Uri József betegsége és gyógyulása

Covid történet: Uri József betegsége és gyógyulása

A COVID-19 járvány harmadik hulláma gyökeresen megváltoztatta a vírusfertőzésről és annak veszélyeiről alkotott képünket. Az év első hónapjaiban kicsúcsosodó fertőzés hullám már közeli ismerőseinket vagy éppen hozzátartozóinkat is érintette. Sokan kerültek kórházba és sajnos voltak olyanok is, akik nem jöttek haza többé…

Uri József besenyőtelki testnevelő 28 napot töltött kórházban, ebből tízet intenzív osztályon. Az ő története következik tanulságul, leginkább azoknak, akik még mindig nem regisztrálták magukat a védőoltásra. A COVID-19 vírusfertőzés olyan mintha a „szerveztünk találkozna egy kamionnal” mondta nemrégiben egy szintén a betegségen átesett interjú alany. Az alábbi sorok is azt erősítik, hogy a vakcina okozta esetleges oltási reakciók meg sem közelítik magát a betegséget, ami napok alatt tud nagyon súlyossá válni.

-Jól emlékszem pontosan a névnapomon tört rám a magas láz- kezdi beszámolóját Uri József. Folyamatosan 39-40 fokos volt a testhőmérsékletem, bár szedtem a favipiravir gyógyszert. A hatodik nap lement a lázam, kissé könnyebb lett egészen addig, míg nem akartam felkelni. Ekkor tört rám a légszomj, úgy éreztem mintha egy vonat gázolt volna át rajtam. Azonnal mentőt hívtunk és bekerültem az egri kórházba. Ott súlyos tüdőgyulladást állapítottak meg, ami a tüdő 70-75%-át érintette. A véroxigén szintem 82-84%-os volt. Az intenzív osztályra kerültem, ahol magas nyomású oxigént kaptam a gyógyszerek mellé. 10 napot töltöttem itt, fiatal és nagy szaktudású orvosok gondoskodtak rólam. Mindenki nagyon empatikus volt, bár az osztály teltházzal működött, az orvosok és az ápolók is együttérzően viszonyultak a betegekhez. Utána következett még 18 nap rehabilitáció, ahol sikerült visszaállítani a cukorszintem és a vérnyomásom. Örülök, hogy élve maradtam!- ad hálát a sorsnak.

József jelenleg otthon lábadozik, erősödik. Már kerékpárra tud ülni, élvezi a szeszélyes április ritka napos óráit. Még elmondja, hogy  ők nagyon komolyan vették a fertőzés veszélyét, betartottak minden szabályt, kerülték a tömeget mégis megtörtént a baj. Mindenkinek azt javasolja, hogy vigyázzon magára. Tegyük hozzá, ennek a leghatékonyabb módja: az oltás. Aki még nem tette volna meg regisztráljon, és oltassa be magát, mert a vakcina TÉNYLEG életet menthet!

foto:facebook

Továbbiak Koronavírus kategóriában

FEL