Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Csütörtökön ürítik a temetőkben lévő hulladék konténereket

Csütörtökön ürítik a temetőkben lévő hulladék konténereket

Csütörtökön ürítik a temetőkben lévő hulladék konténereket

Több hónapja nincs elszállítva a temetőkben lévő konténerekből a hulladék, és már a nagy kupacokban állnak a kidobott virágok és koszorúk mellettük. Több helybéli is a közösségi médiában adott hangott felháborodásának a napokban. Utánajártunk mi okozhatta a kialakult áldatlan állapotot.

Mivel a helyi temetkezés fenntartása önkormányzati feladat és a városban lévő köztemetők az önkormányzat tulajdonában vannak, ezért először a polgármesteri hivatalt kerestük meg kérdéseinkkel.

– A kegyeleti közszolgáltatásról és a temetők üzemeltetéséről az önkormányzat érvényes vállalkozói szerződéssel rendelkezik a Bánik Bt.-vel- mondta el kérdésünkre Schmetzné dr. Balogh Szilvia jogi irodavezető. Ennek értelmében a vállalkozónak évente legalább 20 alkalommal gondoskodnia az itt összegyűlt hulladék elszállításáról.

– Érzékeltük mi is, hogy probléma van hulladék elhelyezéssel, ezért a múlt héten felszólítottuk a vállalkozót, hogy szállítassa el a megtelt konténereket- tájékoztatott az irodavezető.

Bánik Sebastián a Bánik Bt. ügyveztője kérdésünkre elmondta, hogy hosszú évek óta időszakosan felmerül ez a probléma. Főleg akkor, ha egy időben több nagy temetés is van a sírkertekben, ezek után gyorsan megtelnek a konténerek.

– A problémát az jelenti, hogy a jelenlegi konténerek túlméretesek és ezeket az NHSZ Tisza normál konténeres járműve nem tudja elszállítani. Ezért egy külön 30 köbméteres konténert kell megrendelni, és a két temetőben lévő hat gyűjtőedényből ebbe külön átrakodni a hulladékot. Ez pedig sokszor okoz csúszást, mint most is. Én másfél hónapja leadtam a rendelést az NHSZ Tisza felé- válaszolta megkeresésünkre a vállalkozó.

Bánik Sebastián arról is tájékoztatott, hogy csütörtökön megtörténik a konténerek ürítése.

Véleménye szerint a nem éppen szabálykövető lakosok is felelősek azért, hogy rendre gyorsan tele lesznek az edényzetek. Rendszeresen hordanak ki a temetői konténerekbe lakossági hulladékot vagy éppen építkezés során keletkezett sittet, a disznóvágások szezonjában pedig állati eredetű belsőséget is.

(Ezt ottjártunkkor mi is tapasztaltuk.)

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL