Lépjen kapcsolatban velünk

Elkezdődött a szennyvízhálózat kiépítése négy településen

Elkezdődött a szennyvízhálózat kiépítése négy településen

Elkezdődött a szennyvízhálózat kiépítése négy településen

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Elkezdődött négy település Mezőtárkány, Egerfarmos, Mezőszemere és Egerlövő szennyvízhálózatának kiépítése, mely több évtizedes vágya volt már a falvaknak. A kivitelezésre 85%-os támogatási intenzitású uniós pályázatot nyertek el, a fennmaradó 15%-os önerőt az állam finanszírozza, így a négy település lakosaihoz ingyenesen kötik be a szennyvíz kiállásokat. Pénteken tartották meg projektnyitó eseményüket.

Mezőtárkány, Egerfarmos, Mezőszemere és Egerlövőkonzorciumban még 2016 második félévében nyerte el több mint nettó 2,8 milliárd forintot egy uniós KEHOP pályázaton a településeken a szennyvízhálózat kiépítésére. A közbeszerzések és az engedélyeztetések lebonyolítása után nyáron már el is kezdődhetett a munka.

Nagy örömmel mondhatom, hogy minden lakott ingatlanhoz bekötésre kerül és ez a lakosoknak nem kerül semmibe, hiszen a 85%-os uniós támogatási intenzitás mellett Magyarország Kormányától megnyertük a 15%-os önrészt és az ÁFA összegét is átvállalta az állam tőlünk

-emelte ki Tóthné Szabó Anita Mezőtárkány polgármestere. Hozzátette – ezzel mintegy 300-350 ezer forint kiadástól mentesítve az ingatlantulajdonosokat.

A munkálatok során Mezőtárkány és Egerfarmos között építik fel a szennyvíztisztító telepet, a négy településen összesen 39 km gravitációs gerincvezetéket, 18 km nyomóvezetéket, átemelőket építenek ki – ismertette a műszaki tartalmat Irtó Krisztián környezetvédelmi igazgató az Euroaszfalt Kft. részéről.

Jól haladunk, 50%-os készültségnél tartunk a csatornafektetésben

-fogalmazott az igazgató.

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott kiemelte – az, hogy egy lakóközösség, hogyan bánik a környezetével az sok mindent megmutat a közösséget alkotó emberekről.

A honatya emlékeztetett arra, hogy a mai világban egyre fontosabb a környezetvédelem. Orbán Viktor miniszterelnök 2020 nyarán mutatta be hazánk Klíma és természetvédelmi akciótervét, ami konkrét lépéseket fogalmaz meg. Ilyen az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltása, üvegpalackok visszaváltása, faültetési kampány, elektromos járművel vásárlásának támogatása, vizeink védelme és a zöld kötvény kibocsájtása. A kormány online párbeszédet is indított, melyet november végéig lehet kitölteni a zold.kormany.hu oldalon.

Az itt megindult beruházás szintén a lakóhelyünket védi, hiszen használatával megoldható a településeink szennyvizeinek ártalommentesítése, megszűnik a talajvíz szennyezése és az ivóvízbázisunk veszélyeztetése

-húzta alá Nyitrai Zsolt.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL