Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Elkezdődött az új műfüves labdarúgó nagypálya építése a sporttelepen

Elkezdődött az új műfüves labdarúgó nagypálya építése a sporttelepen

Ez a cikk több, mint 1 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Újabb fejlesztéssel gazdagodik a helyi sportélet és újabb lehetőség lesz a sportolásra Füzesabonyban, ugyanis a társasági adóból egy műfüves labdarúgó nagypálya építési munkálatai kezdődtek el csütörtökön a sporttelepen. A futóknak jó hír továbbá, hogy a pályával együtt egy 400 méteres műanyag borítású futókör is épül.

Nagy munka zajlik a füzesabonyi sporttelepen, ugyanis csütörtökön elkezdődtek az új nagyméretű, 75×105 méter nagyságú világítással ellátott műfüves sportpálya építési munkálatai, mindez a látványsportok támogatására szolgáló társasági adónak köszönhetően valósul meg a nyárra – számolt be róla Nagy Csaba polgármester.

A társasági adóból 200 millió forintból épül meg másfél, két hónapon belül a pálya, melyből az önkormányzatnak 15%-ot kell állnia. Az adótípus egyik célja az utánpótlás korú gyerekek sportolási lehetőségeinek a támogatása, így itt is elsősorban ők használják majd a pályát, ugyanis több mint 80 utánpótlás korú fiatal sportol az FSC-ben, öt korosztályban.

A pálya körül továbbá épül egy 400 méter hosszú műanyag borítású futókör is – emelt ki a polgármester.

A sporttelep fejlesztése a műfüves pályán túl is folytatódik a tervek között van a már meglévő tenisz és a kisméretű műfüves pálya felújítása és egy kis játszótér építése is.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL