Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Erdő Péter bíboros: A közös imádságnak nagy ereje van

Erdő Péter bíboros: A közös imádságnak nagy ereje van

Erdő Péter bíboros: A közös imádságnak nagy ereje van

Ez a cikk több, mint 2 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A katolikus egyházfővel a világ keresztényei egyszerre mondták a Miatyánk-imádságot, így könyörögtek az Úrhoz. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádiónak azt mondta: a közös imádságnak nagy ereje van, a történelem során erre már többször volt példa.

Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek és az őket ápolóknak Ferenc pápa.

„A közös imádságnak nagy ereje van, hiszen mindannyian Krisztus testéhez tartozunk” – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádióban. Hozzátette, az egyház a történelem során újra és újra imádkozott a járványok idején, és kérte Isten irgalmát, kérte, hogy lelki megújulás fakadjon a kiállt szenvedésekből, és elmúljon a csapás.

„Egy járvány egyszerre szenvedés és kihívás az emberiség számára. Ebben a helyzetben az emberiség keresi a megoldásokat, a védekezési lehetőségeket, azonban nem szabad elfelejtsék, hogy a keresést Istenbe vetett bizalommal kell megtegyék, hiszen a világban nem véletlenül vagyunk jelen, hanem a gondviselő Isten szeretetéből” – mondta Erdő Péter.

 

Erdő Péter bíboros a közeljövőben felajánló misét mutat be a fatimai szentélyben a járvány megszűnéséért.

A bíboros elmondta, az idei megújító felajánlást Spanyolország Portugália, Lengyelország és Magyarország közösen végzi el. Hozzátette, azok, akik be szeretnének kapcsolódni a felajánlásba, azok otthonaikban imádkozzák a járvány kezdetén kiadott imádságot.

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL