Lépjen kapcsolatban velünk

FIDESZ- sikeres ország, sikeres emberek

FIDESZ- sikeres ország, sikeres emberek

FIDESZ- sikeres ország, sikeres emberek

A közeljövő kormányzati intézkedéseiről, a pályázati lehetőségekről beszélt Szabó Róbert a megyei közgyűlés alelnöke.

-Közös munkánk eredményeként sok pozitív változás történik az országban és a megyénkben is. A következő hónapokban is rengeteg támogatás érkezik az önkormányzatokhoz és a heves megyei polgárokhoz- mondta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke, az Egri Polgárok Házában tartott pénteki sajtótájékoztatóján

Októbertől elindul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz. A TOP Plusz kertében Heves megyében 67 milliárd forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések. A pályázatok lehetőséget biztosítanak többek közt: ipari parkok létestésére, turisztikai fejlesztések elindítására, vízgazdálkodási beruházásokra, utak burkolatának felújítására, intézmények infrastrukturális fejlesztésére vagy kulturális közösségfejlesztésre is. A településeknek várhatóan novembertől nyílik lehetőségük a pályázatok benyújtására.

 A civil szervezetk számára október 4-től megnyílnak a NEA 2022 pályázat felhívásai. A Nemzeti Együttműködési Alap keretében idén mintegy 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre, melyre kifejezetten civil szervezetek pályázhatnak, akik több millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek

A közös munkánknak és köszönhetően a magyar gazdaság dinamikusan nő, ezért a családok újabb támogatásban részesülnek.

A kormány sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően a meglévő családtámogatási formák mellett lehetőség nyílik arra, hogy jövő év elején a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. Így egy átlagos család 800 ezer – 1 millió forint többlethez is juthat.

A családoknak az SZJA visszaigénylésével kapcsolatban semmi dolguk nem lesz, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a megjelölt határidőig minden érintett számára visszautalja az őt megillető személyijövedelemadó-visszatérítés összegét. 

Nem csak a családok támogatásáról, hanem fiataloknak történő segítségnyújtásról is döntött a Kormány. 2022. január 1-jétől Magyarországon bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadó mentességét. A korosztály alapbéréből kiindulva ez akár évi 500 ezer forint többletbevételt jelent a fiatal munkavállalók számára.

A minimálbér 167 400 forintról 200 ezer forintra történő emelése, melyet Orbán Viktor Miniszterelnök jelentett be, 1,3 millió ember jövedelmét érintené közvetlenül. Körülbelül 300 ezer munkavállaló kap minimálbért és közel 1 millióan a minimálbérhez kötött ellátások és juttatások miatt érintettek. Ez az alacsony bérből élő emberek munkájának becsületét erősíti.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL