Lépjen kapcsolatban velünk

Fűtéskorszerűsítés a Hétszínvirág Óvodában

Fűtéskorszerűsítés a Hétszínvirág Óvodában

Fűtéskorszerűsítés a Hétszínvirág Óvodában

A régi kazánok meghibásodása miatt gyorsan kellett cselekedni, három új kazánt vásárolt az önkormányzat.

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Új kazánok biztosítják a meleget ezentúl a Hétszínvirág Óvodában, a kazáncserét a régi berendezések meghibásodása indokolta az intézményben.  A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, melyet csütörtökön adott át a kivitelező.

Még tavaly év végén jelezte az intézmény, hogy meghibásodott a kazán a Hétszínvirág Óvodában, melyeket több mint 20 éve állítottak munkába. Az utóbbi időben több probléma is volt már velük, a három kazán közül már csak egy működött, de az sem volt tökéletes, így sürgőssé vált a fűtéskorszerűsítés, azonnal cselekedni kellett – indokolt a gyors beruházást Molnár Richárd alpolgármester.

Az önkormányzat tervei között már tavaly is szerepelt az óvoda fűtéskorszerűsítése, de 2020-ban nem volt rá pályázati kiírás, így most az önkormányzat 100%-ban saját forrásból kellett biztosítania a felújítást, több mint 11 millió forintból.

Nem maradhattak fűtés nélkül a gyerekek

– emelte ki az alpolgármester.

Három, új típusú, egyenként 50 kW-os gázkazánt szereltek be az intézménybe, melyek 30-40%-os energiamegtakarítással tudnak üzemelni. Az új kazánok kiépítése nem okozott fennakadást, nem kellett bezárni az óvodát. A három kazán  jelenleg 125 óvodásnak, 20 bölcsődésnek és az ott dolgozóknak biztosítja a meleget.

Az önkormányzat köszöni a kivitelezők együttműködő és gyors munkáját – emelte ki Molnár Richárd.

Továbbiak Közélet kategóriában

FEL