Lépjen kapcsolatban velünk

Füzesabonyi SC–Gyöngyösi AK: ezt történt 26 éve az NB III-ban

Füzesabonyi SC–Gyöngyösi AK: ezt történt 26 éve az NB III-ban

Szombaton jön az év meccse a 2022/2023-a megyei I. osztályú bajnokságban. Az éllovas Füzesabonyi SC-Erőss út és a holtversenyben második Gyöngyösi AK rangadójának felvezetéseként először egy 26 esztendeje játszott mérkőzést elevenítünk fel – írja a heol.hu.

Az 1996/97-es bajnoki évben az NB III. Mátra-csoportjában szerepelt a két csapat megyénkbeli gárdaként a Selyp és a Besenyőtelek társaságában. A Varga Zoltán irányította FSC kiválóan teljesített, 61 ponttal a harmadik helyen végzett, ami az átszervezés miatt NB II.-be jutást jelentett, ám a klub vezetése anyagi okott miatt nem vállalta a magasabb osztályt. Eközben a GYAK egészen más időszakot élt, a 30 találkozón gyűjtött 23 pont kieséssel ért fel. Igaz, a gárda akkor még nem intett búcsút a Nemzeti Bajnokságnak, mert az átszervezés ezt (is) magával hozta. 

Ám 1996. augusztus 31-én ezt még csak nem is sejtették a gyöngyösiek, ahogy a füzesabonyiak sem.

A Mátra-csoport 4. fordulójának mérkőzésén a bőséges égi áldás nyomán esetenként igencsak vízilabdáztak a csapatok, amelyek közül a hazaiak kerültek ki győztesen.

FÜZESABONYI SC–GYÖNGYÖSI AK 2–0 (1–0) 
Füzesabony, 300 néző. V.: Deme. 
FSC: Varga – Gál – Bocsi, Baranyai – Sima, Szabó, Ágó, Csóka – Takács, Csőke (Ragó), Nagy P. (Ferencz). Edző: Varga Zoltán. 
GYAK: Sipeki – Patkó, Holtner, Szilágyi, Nemoda – Galbács (Orsó), Kovács L., Pálinkás (Nagy L.), Takács Gy. – Hadusovszki, Mikitovics (Szokolai). Edző: Czene József. 
Először Pálinkás ismerte fel, hogy a csúszós pályán bátran kell kapura tüzelni, félmagas lövését remek vetődéssel öklözte a mezőnybe Varga. A 21. percben Ágó adta meg a választ, de nagyobb sikerrel. Az abonyiak baloldali középpályása legalább 25 méterről célozta meg a jobb felső sarkot, a labda Sipeki kezéről a hálóba perdült, 1-0. Ismét a másik oldalon Hadusovszki tört egyedül kapura, elhúzta Varga mellett a labdát, elesett, a bíró azonban nem sípolt… Sipeki kapujánál Bocsi fejese szállt alig a kapu fölé. Szünet után az abonyiak kezdeményeztek többet, fölénybe kerültek, de egyszer Hadusovszki rájuk ijesztett… A 71. percben Csóka szögletrúgása többek előtt elsuhant, Nagy P. azonban a helyén volt és a léc alá bombázott, 2–0. 
A körülményekhez képest jó iramú, változatos mérkőzésen, a látottak alapján megérdemelten győzött a Füzesabony, de a Gyöngyösi AK is ígéretes benyomást keltett. 

Jók: Baranyai, Bocsi, Takács, Csóka, ill. Szilágyi, Kovács L. 
Ifik: 3–2. 
Varga Zoltán: – Sokat futó, jól játszó csapattal szemben sikerült nyerni. 
Czene József: – Megérdemelt a hazai siker, de azért bánt, hogy nem tudtunk gólt szerezni, amiről nemcsak mi tehetünk… 

Kiemelt kép: archív fotó Forrás: Majoros Tamás/Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap/Fesztbaum Béla tudósítása

Továbbiak Sport kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL