Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Gulyás Gergely: június közepén kinyithatnak a színházak, mozik, múzeumok, fürdők

Gulyás Gergely: június közepén kinyithatnak a színházak, mozik, múzeumok, fürdők

Ez a cikk több, mint 3 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Június közepén kinyithatnak a színházak, mozik, múzeumok, fürdők – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Ma 100 éve kényszerültünk a trianoni békediktátum aláírására, de a befejezett gyilkossági kísérlet ellenére is életben maradtunk. 10 éve ez a nap a nemzeti összetartozás napja, már 1,1 millió magyar élt az egyszerűsített állampolgárság lehetőségével. Kérjük, minél többen csatlakozzanak a mai megemlékezésekhez, és Schmidt Mária kezdeményezését is támogatjuk, hogy mindenki tegyen ki egy számára kedves, magyarok lakta települést ábrázoló fotót a közösségi oldalára.

Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen koszorúz és vesz részt megemlékezésen a nemzeti gyásznap alkalmából

– jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfó kezdetén megemlékezett a nemzeti gyásznapról, és azt mondta, hogy a kormány minden méltó megemlékezést támogat, arra kérnek mindenkit, hogy vegyenek részt ezekben.

Tervek vannak arra, hogy a Citadellán egy új nemzeti múzeum épüljön, ezért Fodor Gellért a felelős – közölte a mai kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette,

a járványhelyzet első szakaszában eredményesebben védekeztünk, mint Európa legnagyobb része, ezért köszönet jár mindenkinek.

Gulyás Gergely elmondta, a héten megtartott kormányülésen döntöttek a rendezvénytilalom fenntartásáról, de június 16-án megszavazhatja a Parlament a veszélyhelyzet megszüntetését. Ekkortól a kulturális intézmények (színház, mozi, fürdő) is megnyithatnak.

Az idősek számára fenntartott védett idősáv egyelőre megmarad, ennek megszüntetéséről később az operatív törzs dönthet.

Az idősotthonok, kórházak látogatási tilalma a veszélyhelyzetben fennmarad, ezután a tisztifőorvos dönthet az enyhítésekről. Az autós koncerteket engedélyezik.

A szociális hozzájárulási adó 2 százalékponttal, 15,5 százalékra csökken, ugyanígy az ekho is. A kisvállalati adó 11 százalékra mérséklődik, a munkahelyvédelem területén több mint 1, 4 millió álláshely védelmében, vagy támogatásában vett részt a kormány.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy az időseknek kijelölt vásárlási idősáv feloldása nincs időponthoz kötve, szeretnék, ha mielőbb meg lehetne tenni. Elmondta, támogatják azt a javaslatot, hogy egy évig ne járjon családi pótlék azok után a gyerekek után, akik iskolai erőszakot követnek le. Ezért vezetik be az iskolaőrséget is.

Gulyás Gergely úgy vélekedett, nem akartak pártpolitikai vitát, ezért nem szólalhatnak fel az ellenzéki képviselők a mai emlékülésen.

Beszélt arról is, hogy a Lánchíd felújításával kapcsolatban a főváros vezetése a saját ígéreteit sem tartja be, a kormány továbbra is 6 milliárddal támogatja a felújítást.

A miniszter közölte, az egészségügyi dolgozóknak ígért 500 ezer forintos bónuszt mindenki, így a technikai dolgozók is meg fogják kapni, a részeletek a holnapi kormányrendeletben lesznek véglegesítve. Horvátországba történő utazásokkal kapcsolatban a következő hetekben lehet döntés – jelezte a miniszter, aki arról is szólt, lehet hogy a következő kormányinfót már a helyszínről követhetik az újságírók.

A Fenntarthatósági Expó megrendezését a kormány támogatja, és remélik, hogy 2021 novemberében meg is fog valósulni. Egyre több katona és rendőr teljesít szolgálatot a határokon, ehhez minden eszköz biztosított.

El kell kerülni, hogy ismét tömeges bevándorlás fenyegesse a kontinenst, ehhez a többi államnak is meg kell tennie mindent.

Gulyás Gergely szerint 19 milliárd forint áll rendelkezésre a mezőgazdasági kárenyhítésre, és bővül az Agrár Széchenyi Kártya kerete is. Javasolta, hogy idén inkább belföldi úti célt válasszunk a nyári pihenés idején. A kormány a szigorú büntetések pártján áll, a statisztika nem támasztja alá, hogy jelentősen növekedne az emberölések száma hazánkban.

Az egészségügyi béremelések esetén összesen 72 százalékos emelés valósul meg az ápolók körében. 20 százalékos béremelés lesz idén, és megkapják a bruttó 500 ezer forintot is. Az orvosbérek esetében fontos, hogy jelentősen emelkedjen a járandóságuk, így lehet csak a hálapénzt kivezetni a rendszerből. A miniszter jelezte, a műtők klimatizálása szükséges, a kormány ennek megvalósításában segítséget nyúlt a kórházaknak.

Forrás: egerhirek.hu

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL