Lépjen kapcsolatban velünk

Heves megyében is új távlatok a közösségi közlekedésben

Heves megyében is új távlatok a közösségi közlekedésben

Heves megyében is új távlatok a közösségi közlekedésben

Ez a cikk több, mint 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Egységesített menetrend, egységes bérlet- és jegyértékesítő felület, tarifaközösség, összehangolt forgalomirányítás és utastájékoztatás- ez szerepel a MÁV és a Volánbusz közös stratégiájában. A kezdeti lépések megtörténtek: országszerte már mintegy harminc vasútvonalon érezhetik az utasok a pozitív változást.

A két nagy közösségi közlekedést biztosító vállalat, a MÁV és a Volánbusz nyáron létrejött egységes stratégiai irányításának célja az összehangolt vasút- és buszcsatlakozások megvalósítása, a menetrendek ésszerűsítése és egységesítése. Ennek jegyében a MÁV 2020/2021-es menetrendjében már mintegy harminc vasútvonalon a rá- és elhordó autóbuszos csatlakozásoknak köszönhetően a térségi központok, a megyeszékhelyek és a főváros megközelítése olcsóbb, gyorsabb, kiszámíthatóbb lett.

Hosszútávon – várhatóan 2022-re – pedig megvalósulhat az ország teljes egészében az egységesített közösségi közlekedési menetrendi struktúra, a tarifaközösség, az egységes bérlet- és jegyértékesítő rendszer felállítása, az összehangolt forgalomirányítási és utastájékoztatási rend kidolgozása.

Heves megyében már érződik a változás

A közösségi közlekedési struktúra megújulásának első lépése az volt, hogy október végén az Eger és Budapest közötti szakaszon eltörölték a vasúti pótjegyeket és az új menetrend eddig soha nem látott vasúti kínálatot hozott a megyeszékhely és a főváros között tömegközlekedők számára. December 13-tól pedig Eger és térségének helyközi busz menetrendje igazodott a vasúti menetrendhez. Fontos változást jelentett az is, hogy

Eger és Budapest között az expressz buszjáratok már az M25-M3 útvonalon közlekednek, ami így átlagosan tíz perccel rövidítette le a menetidőt.

A cél az volt, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett.

Menetrendben Eger és Budapest között

A Heves megyei közösségi közlekedés megújulásáról Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének ajánlásával tájékoztató füzet készült.  Ebben szerepel az is, hogy a hatvani vasútvonal felújításának köszönhetően Eger és Budapest között óránként közlekednek az Agria InterRégió vonatok. A Volánbusz pedig- összehangoltan az Agria InterRégióval- a megyeszékhely és a főváros között átlagosan fél óránként indít járatokat, melyek közül minden második az M25-ös gyorsforgalmi úton halad. Vámosgyörkön, Kál-Kápolnán, Füzesabonyban és Egerben több autóbuszjárat is csatlakozást biztosít a vasúti közlekedéshez. Az Eger és Felsőtárkány, valamint az Eger és Maklár között közlekedő járatok összevonásával létrehoztak egy új, az egész várost átszelő vonalat, ahol napközben óránként, míg reggel és délután fél óránként közlekednek a buszok.

foto:mav.hu

 

 

 

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL