Lépjen kapcsolatban velünk

Horgász a pácban

Horgász a pácban

Szabálytalanul horgászott, más engedélyével. Az Egri Járási Ügyészség több bűncselekmény elkövetésével vádol egy 57 éves káli férfit, aki más nevére szóló okiratokat mutatott be a halőrnek, amikor az rajtakapta őt a szabálytalan horgászaton.

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán a káli tó partján egy horgászjegyet és egy fogási naplótbtalált, melyeket ahelyett hogy becsületes megtalálóként visszajuttatott volna a tulajdonosukhoz,megtartott abból a célból, hogy amennyiben szükségét érzi, jogellenesen felhasználja azokat. Erre hamarosan, 2019. július 28-án sor is került, ugyanis ezen a napon a vádlott a reggeli órákban területi engedély nélkül, három bottal pecázott a Laskó-völgyi víztározónál, ahol ellenőrzés alá vonta őt a halászati őr. Ekkor kiderült, hogy a terhelt fogott már két kilónyi pontyot, amit persze nem rögzített a talált fogási naplóba. A tapasztalt szabálytalanságok miatt a halőr elvette a vádlott által neki átadott – más nevére szóló – közokirat, melyek alapján feljelentést tett a halgazdálkodási hatóságnál. A járási hivatal ennek alapján röviddel később határozatot hozott, melyben területi jegy nélküli horgászat, meg nem engedett számú készséggel történő horgászat és a fogási napló vezetési kötelezettség elmulasztása miatt 45.000 forint halvédelmi bírságot szabott ki a horgászjegy valódi tulajdonosával szemben, emellett 9 hónapra eltiltotta őt mindenfajta horgászjegy és halászati engedély váltásától, valamint bevonta a halőr által elvett horgászjegyet. Ezek után nem csoda, hogy az érintett – ártatlanságának tudatában – a rendőrséghez fordult.

A most benyújtott ügyészi vád szerint a vádlott a közigazgatási bírsággal sújtandószabályszegésre vonatkozó hamis vád vétségét, valamint a közokirat-hamisítás bűntettétkövette el azáltal, hogy a halászati ellenőrzés során magát másnak kiadva, a más nevére szóló okmányok átadásával azok valódi tulajdonosát vádolta hamisan közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegéssel, továbbá közreműködött abban, hogy a területi halgazdálkodási hatóság valótlan tényt foglaljon közokiratba.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság pénzbüntetéstszabjon ki az elkövetővel szemben, emellett a lefoglalt okiratokat adja ki az illetékes járási hivatalnak, ahonnan azok majd visszakerülhetnek ártatlanul megbírságolt tulajdonosukhoz.

Fotó:illusztráció, gyomaendre.hu

Továbbiak Sziréna kategóriában

FEL