Lépjen kapcsolatban velünk

Illegális szemétlerakók felszámolása Füzesabonyban

Illegális szemétlerakók felszámolása Füzesabonyban

Illegális szemétlerakók felszámolása Füzesabonyban

Ez a cikk több, mint 2 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ahogyan az idei év tavaszán beszámoltunk róla, városunk kilenc új térfigyelő kamerával gazdagodott, segítve ezzel az illegális szemétlerakók számonkérhetőségét. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján ősszel közzé tett felhívására – Tisztítsuk meg az Országot – ezúttal is sikeresen pályázott Füzesabony Város Önkormányzata.

A projekt keretében 9 területről 900 m3 szemetet szállít el. Súlyos problémát jelent a település területén az utak mellé, elhagyatott területekre, magántulajdonú, de bekerítetlen ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális- vagy építési hulladék.

Környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos az illegális hulladéklerakók megszüntetése. Minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára, mindezek mellett a települések környezete nagyban befolyásolja az ott élő családok életminőségét is. A város vezetése elkötelezett, hogy az itt élők mindennapi komfortérzetén javítson, élhetőbb településkép alakuljon ki és a népesség csökkenés megálljon. Ehhez minden fejlesztés hozzájárul, de az egészséges, tiszta, hulladékmentes környezet talán az egyik legfontosabb tényező.

Ehhez nyújt segítséget az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz benyújtott, és pozitív elbírálást kapó 2021/TMOP/0037 azonosító számú projekt, melyen városunk 12.107.000 Ft-ot nyert el.

Továbbiak Aktuális kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL