Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Jócskán felöntött a garatra egy 29 éves nő, verekedni akart egy besenyőtelki dohányboltban

Jócskán felöntött a garatra egy 29 éves nő, verekedni akart egy besenyőtelki dohányboltban

Ez a cikk több, mint 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Heves megyében működő ügyészségek most három olyan esetben emeltek vádat garázda elkövetőkkel szemben, akik a gyengébbik nemhez tartozó személyeket bántalmaztak oly módon, hogy az alkalmas volt mások megbotránkoztatására.

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves nő ellen, aki 2021 márciusában Demjénben az utcán haragosát a hajánál fogva lerántotta a földre, majd a járda felől húzni kezdte az úttest irányába. A cselekmény elkövetése közben ő maga is elesett ugyan, de ekkor a földön lábaival átkulcsolta és leszorítva tartotta a sértett nyakát. Az eseményeket észlelte a megtámadott nő édesanyja, aki lánya védelmére kelt és sikeresen megmentette őt a további bántalmazástól.

Szintén a megyeszékhelyen működő járási ügyészég nyújtott be vádiratot az ellen az egri férfi ellen, aki 2021 nyarán Feldebrőn kocsijával megállt nőismerőse mögött, akivel a járműből kiszállva vitába keveredett. Az indulatos vádlott letörte a sértett autójának hátsó ablaktörlő lapátját, mellyel több helyen megütötte a járművet, amiben közel 100. 000 Ft-os kárt okozott. A férfi ezután az eszközzel a nő kezére ütött, továbbá tenyérrel arcon is vágta.

A vádhatóság garázdaság vétségével, kisebb kárt okozó rongálás vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja a magából kikelt férfit.

Ezekben az esetekben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádol egy 29 éves nőt, aki idén februárban – miután jócskán felöntött a garatra – megjelent egy besenyőteleki dohányboltban, ahol szidalmazta és verekedésre hívta az ott dolgozó női alkalmazottat. A támadót a pultra szerelt plexi lap sem tudta megakadályozni abban, hogy végül dulakodni kezdjen a sértettel, aki mindvégig próbálta elhárítani az őt ért támadást. A cselekménynek a dohányboltba érkező vevők vetettek véget, akik eltávolították a vádlottat az üzletből.

Az ügyészség a vádiratában jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak tartamára rendelje el a terhelt pártfogó felügyeletét.

kiemelt kép: illusztráció

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL