Lépjen kapcsolatban velünk

Kiegyensúlyozott a város gazdálkodása a féléves adatok tükrében

Kiegyensúlyozott a város gazdálkodása a féléves adatok tükrében

Kiegyensúlyozott a város gazdálkodása a féléves adatok tükrében

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Tizennégy napirendi pontot tárgyalt meg csütörtök délután Füzesabony Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Az ülésen elhangzott a helyi intézmények jól állnak energetikai szempontból, látszik az intézményeknél a takarékosság, valamint a város gazdálkodása kiegyensúlyozott a féléves adatok alapján.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának munkatársai beszámoltak a város tűz-és katasztrófavédelmi helyzetéról, mely jónak mondható. A fő veszélyeztetési tényező az M3-as autópálya valamint a Laskó-patak árvízveszély szempontjából.

Jól állnak energetikai szempontból a városi közintézmények hangzott el az önkormányzati ülésen. Látszik az intézményeken a takarékosságra törekvés. Nagy Csaba polgármester elmondta, mindezek mellett takarékossági tervet kell készíteni a városnak, de előre bocsátotta a számok azt mutatják a város gazdálkodása stabil, tartalékokkal rendelkezik.

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjairól is szó volt, a magas üzemanyag árak miatt 150 forintos kiszállítási díjat vezetnek be.

Követezett a város 2022. évi gazdálkodásának féléves beszámolója. Ahol elhangzott, kiegyensúlyozott a város költségvetése, jól alakulnak a bevételek és a kiadások. A bevételi és kiadási főösszeg 3.245.170.000 forint, június 30-ai módosításokkal 3.338.304.000 forint.

Az északi városrészre tervezett új bölcsőde építéséhez szükséges költségnövekményről is szavaztak. Korábban már tárgyalta ezt a tárgyalta a testület, ugyanis a közbeszerzésen elfogadott legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt mint a rendelkezésre álló összeg. Akkor megszavazták a plusz forrás, 73 millió forint igénylését, azonban a Magyar Államkincstár átcsoportosítást kérelmezett, így újra ráemelési kérelmet kell benyújtani az önkormányzatnak.

A növekvő alapanyagárak miatt a helyi közétkeztetést ellátó Hungast Vital Kft. áremelés engedélyezését kérte, a testület megszavazta, így összességében 10%-kal emelkednek az árak. A polgármester hozzátette, az emelés a közétkeztetésben résztvevők 30%-át érint, 70%-uk ingyenesen vagy kedvezményesen étkezik.

200 ezer forint támogatást szavazott meg a testület a Pöttömke Alapítványnak, játékos sportprogramokra és hagyományőrző rendezvényekre.

A felsőoktatásban tanulók jelentkezhetnek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatra, valamint az önkormányzat saját ösztön díjpályázatára is.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL