Lépjen kapcsolatban velünk

Komolyzenei koncerttel ünnepelték a zene világnapját Füzesabonyban

Komolyzenei koncerttel ünnepelték a zene világnapját Füzesabonyban

Ez a cikk több, mint 2 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Komolyzenei koncerttel ünnepelték a zene világnapját Füzesabonyban október elsején. A reneszánsz, barokk és a romantika korából csendültek fel a dallamok Völner Eszter szoprán énekművész és Bögös Dániel gitárművész tolmácsolásában.

A zene világnapi koncerten szép számban gyűltek össze a zenekedvelők, hogy neves fiatal művészektől hallhassák a klasszikusokat.

Völner Eszter tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus énekművész szakán végezte. 2017-ben Washington DC-ben énektechnikát tanult, ahol együtt dolgozott Giovanni Reggioli karmesterrel. Ez év nyarán részt vett Arianna Zukerman és Elizabeth Bishop 1 hónapos toszkánai mesterkurzusán.  Historikus énektudását Emma Kirkby-nél és Nancy Argenta-nál fejlesztette, jelenleg Andrejszki Juditnál barokk stílustanulmányokat folytat. 2018 márciusában a MÜPA-ban Purcell: A szerelmes királynő c. darabjában a címszereplő Dido szerepét énekelte.  2018-tól Bátori Éva operaénekesnél tanul. A klasszikus zene mellett népzenei formációkban is énekel rendszeresen, a Zenélő Budapest program visszatérő fellépője. 2021-től a Dunakanyar Művészeti Fesztivál művészeti vezetője.

Bögös Dániel jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium, Móricz Zsigmond Alapfokú Művészeti Iskola, és az Ádám Jenő Zeneiskola gitártanára. 2016-ban, majd 2017-ben is megkapta a ’Nemzet Fiatal Tehetségeiért’ ösztöndíjat, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg. Egyetemi tanulmányai alatt részt vett Szilvágyi Sándor, Kazuhito Yamashita, Paul O’Dette, Thomas Müller-Pering, Marcin Dylla, Judical Perroy, Giampaolo Bandini, Johannes Monno, Margarita Escarpa és Roberto Aussel mesterkurzusain. 2015-ben a Dolny-Kubini 20. Ivan Ballu Zenei Fesztivál nemzetközi gitárversenyén első díjat és abszolút első díjat nyert. 2018-ban, majd 2019-ben is kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Tanulmányait Eötvös József vezette. Egyetemi évei alatt lehetősége nyílott Csáki András, Botvai Károly, Madarász Iván, Marton Éva, Razvalyaeva Anastasia és Dallos Erika óráin részt venni.

Továbbiak Kultúra kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL