Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Júlia, Rita

Sötét
Fény

Koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezett Füzesabony az 1956-os eseményekre

Koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezett Füzesabony az 1956-os eseményekre

Ez a cikk több, mint 2 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Október 23-án az ’56-os Kopjafánál kezdődött az ünnepi programsorozat a forradalom emlékére.

A Himnuszt követően a város, a Járás, intézmények, pártok és civil szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat az emlékmű körül.

Füzesabony Város Önkormányzata, Heves Megyei Kormányhivatal-Füzesabonyi Járási Hivatala, Füzesabonyi, Rendőrkapitányság, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola, Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, Heves megyei SzC. Remenyik Zsigmond Technikuma, Füzesabonyi Hétszínvirág és Pöttömke Óvoda és Bölcsőde, Füzesabonyi Könyvtár és Közösségi Ház, Füzesabony-Szihalom Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Füzesabonyi Nyugdíjas Polgári Egyesület, FIDESZ –KDNP Füzesabonyi Alapszervezetei, Összefogás Füzesabonyért Egyesület, Füzesabonyi Kertbarátok

A koszorúzás után, a megemlékezés a Közösségi Ház nagytermében folytatódott, többek között Nagy Csaba polgármester beszédével.

,,A haza nem csak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőben, kenyér és táj! Nem… A haza MI VAGYUNK, testi és lelki mivoltunkban itt születtünk, itt temetnek el és itt éljük meg a hol nagyszerű, hol gondokkal terhes és hol unalmas pillanatainkat, melynek összessége az életet alkotják. S ez az élet a haza életének egy pillanata is.”

A következő percekben az ’56-os irodalmi színpad szereplői elevenítették meg a magyar forradalom árnyékéban zajló történetileg is emlékezetea1956-os Melbourne-i olimpia eseményeit.

Füzesabony Város Önkormányzata minden évben kitünteti azon embereket, akik életútjukkal, közéleti tevékenységükkel példaértékűt alkottak, a Városházán évről-évre gyarapodnak a kis réztáblák, amelyeken a díszpolgárok és Pro Urbe díjasok nevei állnak. Az idei évben 2 új név került föl a kis réztáblára. A díjakat Nagy Csaba polgármester , Molnár Richárd alpolgármester úr és Hidvéginé Dr. Szigetvári Erika jegyző asszony adták át.

Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekében végzett kiváló szakmai munkája és közéleti tevékenysége elismeréseként Nagyné Váradi Anna részére.

Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekében végzett kiváló sport és közéleti tevékenysége elismeréseként Juhász Sándor .részére

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL