Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Közel 400 millió forintból fejlesztik az onkológiai és a kardiológiai ellátásokat az egri kórházban

Közel 400 millió forintból fejlesztik az onkológiai és a kardiológiai ellátásokat az egri kórházban

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 394,72 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, melyet a kórház az onkológiai és kardiológiai ellátás fejlesztésére fordíthat – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az intézmény.

 A támogatás segítségével beszerzett új, csúcstechnológiás onkológiai és kardiológiai gépek és berendezések növelik a betegellátás színvonalát. A beruházás kitűzött célja, hogy az onkológiai és kardiológiai ellátás vezető regionális intézményében a legmodernebb technológiák támogatásával történjen a betegellátás – közölték.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet  kiemelt célja a betegellátás lehető legmagasabb színvonalú biztosítása. A Kórház a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának szakellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ennek megfelelően elengedhetetlen a legmodernebb technológiát jelentő eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése – emlékeztetett az intézmény.

Hozzátették:

A fejlesztés eredményeként a kórház modern diagnosztikai eszközöket szerez be, illetve fejleszti a személyre szabott onkoterápiás eljárásait, amelyek segítségével javul a betegségekdiagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága. 

Az intézmény ennek köszönhetően jóval több beteget tud magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat és növeli a betegelégedettséget.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az EFOP-2.2.23-21-2022-00015 számú, „Eszközfejlesztések a Markhot Ferenc Kórház az onkológiai és kardiológiai ellátásában” című támogatási szerződés szerint, amelynekkeretében 394,72 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az intézmény. A projekt a 2023. februárjára zárul le a tervek szerint.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL