Lépjen kapcsolatban velünk

Lakossági fórum a Zöld Város felújításról

Lakossági fórum a Zöld Város felújításról

Szerda délután tartott lakossági fórumot a beruházásról az önkormányzat. A rendezvényen a város vezetői és a kivitelezők képviselői válaszoltak a megjelentek kérdéseire és észrevételeire.

Juhász Adriána projektvezető bevezetőjében elmondta, a közel 2 milliárd forintos beruházás jelenleg 75%-os készültségi fokon áll, a projekt befejezésének időpontja pedig 2022. december 31. A projekt elemei közül a piac és környéke lényegében már elkészült, és a többi területen is a tervek szerint zajlanak a munkálatok.

A megjelentek közül legtöbben a gyalogátkelőhelyek számáról és a járdák akadálymentesítéséről helyéről érdeklődtek. A kivitelezők részéről nyitottak voltak a problémák megoldására és ígéretet tettek ezek orvoslására. Észrevételként elhangzott, hogy a MÁV állomás szomszédságában épülő buszmegálló nem illeszkedik az állomás tér „történelmi” környezetébe. Nagy Csaba polgármester válaszában elmondta: az Örökségvédelmi Hivatal jóváhagyta a buszmegálló tervét. A vasútállomás valóban a város kiemelkedő műemlékvédelem alatt álló épülete, viszont a környezetében lévő ingatlanok korántsem nevezhetőek történelminek.

Észrevételként felmerült, hogy a kerékpárosoknak nem készült külön közlekedési sáv a Rákóczi úton. A kivitelezők képviselői elmondták: a projekt elsődleges célja a parkolási gondok megoldása, valamint a főutca zöldítése. Ide már nem fért be egy külön kerékpársáv.

Abban minden résztvevő egyetértett, hogy javítani kell a helyi közlekedési kultúrát. Nagy Csaba polgármester zárszavában elmondta: már készül a belváros közlekedési rendjét szabályozó rendelet, amit az ősz során ismertetnek a lakossággal.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL