Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Ma kezdődik a Biztonság Hete

Ma kezdődik a Biztonság Hete

Ma kezdődik a Biztonság Hete

A MABISZ és az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága társszervezésben 2017 óta megvalósuló Biztonság Hete programsorozat 2023-ban már hetedik alkalommal jelentkezik.

Harmadik éve kerül sor – szintén a MABISZ javaslatára – a ’Child Safety’ néven létrejött, közép-európai biztosítási szövetségek által koordinált nemzetközi baleset-megelőzési együttműködésre.

A legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával elkerülhető, a kockázatok megfelelő kezelésével az életünk biztonságosabbá tehető. Erre kívánja ráirányítani a figyelmet a Biztonság Hete, amely elsősorban a gyermekekhez és a családokhoz szól, de minden honfitársunk és a sajtó érdeklődésére is számot tart. A Biztonság Hete a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezdeményezésére, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával (ORFK-OBB) karöltve jött létre. A tematikus hét apropóját az adta, hogy szeptember 20-a 1954. óta a gyermekek világnapja, és 1993. óta biztosítási világnap is. Ugyanígy szeptemberben rendezik meg az európai rendőrségi szervezet, a ROADPOL által kezdeményezett Safety Day(s) elnevezésű programot is.

Az elmúlt években több, mint 75.000 magyarországi diák vett részt a Biztonság Hete programjain. A szakértők látványos bemutatók és érdekes előadások segítségével hívták fel a gyermekek figyelmét a mindennapi kockázatokra, veszélyekre, azok helyes kezelésére, a balesetek megelőzésének fontosságára és módjára, a biztonság legkülönbözőbb aspektusaira. A program aktív résztvevői a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Vöröskereszt és számos egyéb közreműködő szervezet szakdolgozói, valamint biztosítási szakemberek.

A közlekedésbiztonság szempontjából az egész szeptember hónap az iskolakezdés és a gyermekekre való nagyobb odafigyelés jegyében telik egész Közép-Európában. Erre tekintettel jött létre a Child Safety program, amely számos régióbeli biztosítási szövetség párhuzamos baleset-megelőzési programjait tömöríti.

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL