Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Kalina József

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Kalina József

Augusztus 20., az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából, a köztársasági elnök megbízásából kitüntetéseket adott át Tuzson Bence igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten. Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Kalina József, a Fővárosi Törvényszék nyugalmazott tanácselnöke.

Hangsúlyozta: olyan embereknek nyújtja át az elismerést, akik nem csupán komolyan veszik a jogot, de azt is tudják, hogy a jogelveket az igazságkereső emberekért alkották.

Felidézte, hogy Szent István alkotta meg alkotmányosságunk és jogrendszerünk alapját. Ennek nyomán jutottunk el oda, hogy ma már egy olyan stabil, egységes jogrendszerben élünk, ami Magyarország fejlődését szolgálja.

Amikor a magyar államiság ezeréves fennállására emlékezünk azokról a „zászlóvivőkről” is meg kell emlékeznünk, akik saját területükön nagyot képesek alkotni – mondta Tuzson Bence.

A miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Dr. Kalina Józsefnek, a Fővárosi Törvényszék nyugalmazott tanácselnökének

Továbbá a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Mesterházy István, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott tanácselnök, Molnár József, a Fővárosi Ítélőtábla bírája és Tománé Szabó Rita, a Miskolci Törvényszék nyugalmazott bírája.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Fekete Ildikó Katalin, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, Harter Mária Aranka, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, Sebe Mária, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke és Paczolayné Szilágyi Erzsébet, a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának nyugalmazott bírája.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Stefáni Károly, ügyvéd, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara Igazgatótanácsának tagja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara választottbírája. Továbbá a miniszter Deák Ferenc-díjat adományozott Salgó László Péter közigazgatási államtitkárnak.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL