Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jolán, Vid

Sötét
Fény

Magyar érettségi- 35 diák írja a REZSI-ben

Magyar érettségi- 35 diák írja a REZSI-ben

Ez a cikk több, mint 1 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Elindult a 2023-as érettségi vizsgaidőszak, több mint 111 ezren adnak számot a tudásukról az elkövetkezendő napokban. Magyarból több mint 74 ezren érettségiznek, legtöbben középszinten. A A Heves Megyei Szakképzési Centrum Remenyik Zsigmond Technikumban 35 diák kezdett hozzá a magyar nyelv és irodalom feladatsorhoz pontban 9 órakor.

A vizsga első részében egy  borokról szóló ismeretterjesztő szöveget kaptak a diákok, a gyakorlati szövegalkotásban pedig egy kampányról szóló téma és egy levél közül választhatnak az érettségizők.

Az Eduline. hu oktatási portál álatal megkérdezett magyartanár szerint a szövegértési feladat bár elsőre nehéznek tűnik, hiszen nem irodalmi szöveg, hanem egy folyóiratban megjelent cikk átdolgozása, valójában nagyon diákbarát annak ellenére is, hogy sok szakmai információt tartalmaz, mivel a hozzájuk tartozó feladatok tipikusan olyanok, amilyeneket a diákok a korábbi években már gyakorolhattak.

A második feladatsorban két téma közül választhatnak, az egyik opció, hogy egy Lázár Ervin novellát elemeznek. A másik lehetőség egy Petőfi Sándor és egy Tóth Árpád vers elemzése.

Továbbiak Ovi - Suli kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL