Mézes reggelivel indult a nap a katolikus Óvodában
A Kis Szent Teréz Katolikus Óvodában egész héten az egészség került a középpontba: a pedagógusok színes, élményalapú programokkal vezették be a gyerekeket az egészségtudatos életmód alapjaiba. A „Egészség Hét” minden napja más-más témát hozott, de közös volt bennük, hogy a kicsik játékos formában, örömmel fedezhették fel, hogyan vigyázhatnak testükre és egészségükre.
Mozgással indult a hét
Hétfőn közös bemelegítéssel és akadálypályás mozgásos foglalkozással kezdődött a programsorozat. A vidám, játékos mozgást Szekeres Blanka és Kiss Réka óvodapedagógusok vezették. A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba, amelyek nemcsak a mozgás örömét adták meg, de fejlesztették ügyességüket és koordinációjukat is.
Gyümölcsök, zöldségek és vitamindús finomságok
A keddi napon minden csoport gyümölcssalátát és turmixokat készített, miközben megismerkedtek a különféle gyümölcsök és zöldségek ízeivel, színével és tápanyagaival. A kóstolás és a közös alkotás élménye igazán közel hozta számukra az egészséges étkezés fontosságát.
Szerdán kihirdették a gyümölcs- és zöldségszobor-verseny eredményeit. A gyerekek fantáziadús alkotásokkal neveztek, minden résztvevő pedig egy kis apró ajándékkal térhetett haza.
Látogatás a védőnőtől és mézes reggeli
Csütörtökön a védőnői szolgálattól érkezett egy szakember, aki a gyerekeknek az egészséges életmódról, helyes kézmosásról és fogmosásról tartott játékos beszélgetést. Kiemelt téma volt a higiénia fontossága, különösen a vírusos időszakokban.
A hét zárásaként pénteken Szeifert-Úri Katalin látogatott el az óvodába, aki mézes reggelivel kedveskedett a kicsiknek. A gyerekek örömmel kóstolták a mézet, amelyről sokuknak már otthonról is vannak élményei.
Az óvoda pedagógusai kiemelték: azért tartják ennyire fontosnak az egészséges életmódra nevelést, mert a mindennapok része. Az óvodában rendszeresen gyakorolják a helyes fogmosást, és nagy hangsúlyt kap a kézmosás is. „Minden étkezés előtt alaposan kezet mosunk, hogy elkerüljük a baktériumokat – különösen ebben a vírusos időszakban” – fogalmaztak.
A gyerekek már jól ismerik a gyümölcsöket és a mézet
A pedagógusok szerint a gyerekek egész évben sokat tanulnak az egészséges ételekről, és a szülők is aktívan támogatják ezt. „Minden gyerkőc örömmel meséli, hogy otthon is kóstolta a gyümölcsöket, zöldségeket, és a mézet is nagyon szeretik” – mondták.
A méz csemege az óvodában: leggyakrabban a gyümölcshét során kerül elő, de sokszor a szülők is hoznak, így egész évben előfordul, hogy a friss gyümölcsöket egy kis mézzel „megspékelik”.








