Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Nyitrai Zsolt: Idén is akadálymentes lesz az ünnep – videó

Nyitrai Zsolt: Idén is akadálymentes lesz az ünnep – videó

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Szent István-nap fő rendezvényei idén is akadálymentesek lesznek fizikailag és “infokommunikációsan” – derül ki Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadójának Facebook-oldalán szerdán közzétett videóból.

A kisfilm több hasznos információt tartalmaz: az ünnepség helyszíne a Nyugati tér és a Kossuth tér között közlekedő alacsonypadlózatú 70-es és 78-as trolibusszal, valamint a 15-ös busszal közelíthető meg.

A kerekesszékes vendégek és kísérőiknek fenntartott hely a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor és a Parlament épülete között lesz, valamint ülőhelyek és speciális mellékhelyiségek is a mozgáskorlátozottak rendelkezésre állnak majd. 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a videóban elmondta, hogy az augusztus 20-ai ünnepség előkészítésén már gőzerővel dolgoznak a szervezők, húsz helyszínen, több programmal, több száz programelemmel készülnek a Szent István-napok megünneplésére. 

A videóban Szekeres Pál paralimpiai bajnok is arra buzdít mindenkit, hogy idén ismét közösen ünnepeljék az államalapítás napját.

Kiemelték, hogy Magyarországon mindenkinek joga és lehetősége van méltó módon ünnepelni, emlékezni, ezért a kormány 2017-ben együttműködési megállapodást írt alá a legnagyobb fogyatékosügyi érdekképviseleti szervezetekkel, és vállalta, hogy a nemzeti ünnepeken – március 15-én, október 23-án és augusztus 20-án – a fogyatékossággal élőknek is biztosítja az ünneplés lehetőségét.

A kisfilm megtekinthető a www.szentistvannap.hu honlapon is, amelyen további információk is találhatók a rendezvényekről.

MTI

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL