Lépjen kapcsolatban velünk

Otthon edzenek az FSC sportolói

Otthon edzenek az FSC sportolói

Otthon edzenek az FSC sportolói

Ez a cikk több, mint 2 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Füzesabonyi SC kézilabda utánpótlás játékosai a koronavírus járvány okozta kényszerszünet alatt is karban tartják izmaikat, megőrzik edzettségi állapotukat. A Magyar Kézilabda Szövetség iránymutatása szerint otthoni helyszíneken, online távedzéseket vezetnek utánpótlás edzőink az FSC-s fiataloknak. A lehetőségek korlátozottabbak, mint a termi edzéseknél. Labdás edzéseket minimálisan lehet végezni, de az állóképesség és az erőfejlesztés területein ötletes edzéseket tartanak trénereink – nyilatkozta Fügedi Csaba edző.

Tamás Tamás az FSC felnőtt, ifjúsági és serdülő  csapatok edzője elmondta: – Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most, mint edzők. Arra – úgy gondolom – senki nem számított, hogy ilyen helyzet fog kialakulni. Nem tehetünk mást mi sem, szorgalmasan gyártjuk az edzésterveket, amit otthon el lehet végezni. Ezek többségében képességfejlesztő és erőfejlesztő gyakorlatok, amit a négy fal között is kényelmesen el lehet végezni. A szigorú szabályokat betartva az utcára ki lehet menni. Amíg megvan ez a lehetőségünk, addig futó edzések is kiadásra kerültek. Minden korosztály kapott tervezetet, amivel formában tudja magát tartani, de jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges tudjon maradni és vigyázzunk egymásra. Nem tudjuk még, hogy folytatni fogjuk-e egyáltalán a bajnokságokat, vagy befejezettnek tekintik. Ez még időbe telik, hogy kiderüljön, addig is dolgozunk tovább otthon! Kitartást mindenkinek!

Bánik Roland a férfi kézisek edzője is tájékoztatta portálunkat az aktuális helyzetről: – Nehéz ebben a helyzetben edzés munkát végezni. Ennek ellenére ki lett adva a felnőtt és ifjúsági csapatnak is, hogy mit kell elvégezniük a szinten tartás végett. Mindkét csapatnak ki van adva futó edzés és otthon végezhető saját testsúlyos erősítő gyakorlat. Ezek az alap kondíció megőrzésének érdekében fontosak.

A kialakult helyzetben az FSC focistái sem tétlenkednek.

– Minden szakosztályunk kidolgozott edzéstervet kapott amit a mindennapokban is igyekeznek hasznosítani. A
felnőtt csapat egy intenzív programot végez, amiben szerepelnek a rövid sprintek és erőnléti feladatok is.
Bízunk abban, hogy az élet hamarosan visszatér a rendes kerékvágásba, és újra együtt lehetünk a pályán. Addig is azt kérjük, hogy aki teheti maradjon otthon és vigyázzunk egymásra! – mondta Szabó Ákos, játékos.

Az FSC karatékái is otthon gyakorolnak, egyénileg fejlesztik képességeiket.

Valamennyi sportoló teljes mértékben betartja a korlátozásokat. Önök se tegyék ezt másképp, maradjanak otthon és vigyázzunk egymásra!

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL