Lépjen kapcsolatban velünk

Pályaorientáció: gyárlátogatáson jártak a széchenyisek

Pályaorientáció: gyárlátogatáson jártak a széchenyisek

Pályaorientáció: gyárlátogatáson jártak a széchenyisek

Ez a cikk több, mint 1 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Pályaorientációs napot tartott kedden a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola. A diákok ellátogattak a helyi gyárakba, hivatalokba, intézményekbe és a rendőrségre is, hogy betekintést nyerjenek a különböző foglalkozásokba ezzel is segítve a majdani pályaválasztást. Az 5-6. osztályosok a Fenstherm Future gyárban nézték meg a dolgozókat munka közben.

A Széchenyi István Katolikus Általános Iskola tanmenetében kiemelt helyet foglal el a gyerekek pályaorientációja, ezért kedden az iskola tanulói ellátogattak a helyi hivatalokba, intézményekbe, a rendőrségre, a pszichiátriai otthonba és a gyárakba, hogy megismerkedjenek a különböző szakmákkal.

Közel nyolcvan 5-6. osztályos a Fenstherm Future Zrt. Herbária úti gyárában ismerkedett meg az ott folyó munkával. A gyárlátogatáson Bátorné Rácz Judit vezérigazgató ismertette a diákokkal a Superbrands-díjas termékeket gyártó cég profilját.

Mint mondta a városban 21 éve működő műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó vállalat közel 130 főt foglalkoztat, ez idáig több millió darab, különböző színű és formájú nyílászárót készítettek el. Hozzátette: számukra fontos, hogy a helyi fiatalokat segítsék a pályaválasztásban és bemutassák nekik a cégnél végzett szellemi és fizikai foglakozásokat, ezzel is utat mutatva nekik és bízva abban, hogy többen, felnőttként a cégünknél dolgoznak majd.

A gyerekek bejárták az irodákat és megnézték az ott folyó munkát, majd a gyártócsarnokokat, ahol az ablakok, ajtók készülnek.

Továbbiak Ovi - Suli kategóriában

FEL