Lépjen kapcsolatban velünk

Tár-Lat képregényes keretek között

Tár-Lat képregényes keretek között

Tár-Lat képregényes keretek között

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Rendhagyó eseménynek adott otthont csütörtökön a Füzesabonyi Könyvtár és Közösségi Ház. Bíró Kolos Tiván saját képregény gyűjteményéből rendezett kiállítást tekinthetnek meg a tegnapi naptól a könyvtár olvasói.

A tehetséges fiatal grafikus felkérésére a kiállítás díszvendége volt Kertész Sándor képregény-kutató. A Korcsmáros Pál -díjas művésztanár megnyitó beszédében kiemelte a hazai képregényművészet és képregény irodalom mérföldköveit. Rámutatott arra, hogy Magyarországon, a kezdeti ellenállás és nemtetszés dacára, napjainkra „komoly” művészeti ággá nőt. Egyben sajátos, magyaros kreativitást magába olvasztó egyéni színekkel gazdagodott. Az egymáshoz kapcsolódó, szöveggel ellátott rajzok így a huszadik századból örökölt kulturális értékké nemesedtek, mely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Még akkor is, ha az írott formátum lassan átalakul digitálissá.

A kiállított példányok között a 70’-es évek képregény olvasói egyaránt megtalálhatják régi ismerőseiket, akár csak a legifjabb olvasók, mivel Kolos gyűjteménye három generációnyi anyagot ölel fel.

A képregények október 31-ig tekinthetők meg a könyvtárban.

Szerző: Varga Dániel

Továbbiak Kultúra kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL