Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Júlia, Rita

Sötét
Fény

Térfigyelő kamerákkal az illegális szeméttelepek ellen

Térfigyelő kamerákkal az illegális szeméttelepek ellen

Térfigyelő kamerákkal az illegális szeméttelepek ellen

Ez a cikk több, mint 3 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Újabb kilenc darab térfigyelő kamerával bővül a február végén átadott rendszer Füzesabonyban. Az önkormányzat több mint 23 millió forintot nyert el az új eszközök beszerzésére, melyeket elsősorban azokra külterületi részekre telepítenek majd, ahol illegális szeméttelepek szoktak kialakulni.

A füzesabonyi önkormányzat évek óta harcol az illegális szeméttelepek kialakulása ellen, pályázati pénzekből és önerőből több telepet is felszámolt már, de mindig megjelennek újabbak. Azért, hogy elejét vegyék az újabb illegális szeméttelepek létrejöttének, pályázott az önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében létrehozott „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteme tárgyú felhívásra, amelynek lebonyolítója (támogatója) az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

Az összegből kilenc darab Full HD, 360° látómezővel rendelkező, infravetővel kiegészített speed dome kamerákat vásárolnak, valamint az ezekhez szükséges eszközöket. A kamerákat elsősorban külterületen helyezik majd el, de kerül belőle többek között az Orgona út végére is.

A kamerákkal vissza kívánják szorítani az illegális szemétlerakást, valamint felderíteni azokat akik szennyezik a környezetet.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL