Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Tóth-Zele József madridi otthonában tartja be a járványügyi előírásokat

Tóth-Zele József madridi otthonában tartja be a járványügyi előírásokat

Tóth-Zele József madridi otthonában tartja be a járványügyi előírásokat

Ez a cikk több, mint 2 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Madridi otthonában tartja be a járvány miatt hozott előírásokat Tóth-Zele József füzesabonyi születésű egykori futballista, a Real Madrid korábbi utánpótlás-edzője – írja a heol.hu

– Nagyon nagyon súlyos a helyzet – felelte Tóth-Zele József, Butragueno, Michel és Martin Vasquez hajdani edzője madridi lakásából szemléltetve a spanyol állapotokat, ahol több mint 3500 újabb koronavírus-fertőzést igazoltak az elmúlt huszonnégy órában. Ezzel az eddig kiszűrt betegek száma meghaladta a 28 ezer ötszázat. – Az elmúlt napokban határozott intézkedéseket hozott a kormányzat, ugyanis lakhelyelhagyási tilalom lépett életbe, ami azt jelenti, hogy a házból sem szabad kimenni. Csak az mozoghat az utcán, aki munkába megy vagy munkából jön, élelmiszert vásárol és/vagy a gyógyszertárba muszáj mennie. Az üzletek egyébként is zárva tartanak.

A hispánoknál a betegség halálos áldozatainak száma 394-el nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel.

– Az köztudott, hogy az idős korúak különösen veszélyeztetettek, a feleségemmel együtt közéjük tartozunk mi is, akik már 80 év fölött járunk – tette hozzá Tóth-Zele József. – Mi magunk is becsületesen betartjuk az előírásokat vagyis az otthonunkban maradunk. A bevásárlást a külföldről hazatért fiam segítségével oldjuk meg, ő segít nekünk ebben. Egyelőre optimistán tekintek a jövő elé, azzal együtt is, hogy úgy tudni, nálunk egy-két hét múlva érhet a csúcsra a megbetegedések száma. Ha jól hallottam, Magyarországon ettől még távolabbi a zenit elérésének időpontja. Mindenesetre arra biztatok magam is, aki csak teheti, maradjon otthon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megköszönve az érdeklődést, a koronavírus-fertőzés szövődményeiben 76 éves korában elhunyt Lorenzo Sanz, a Real Madrid volt elnöke is szóba került Tóth-Zele Józseffel beszélgetve.

– Gyászolja őt a klub minden tagja és szimpatizánsa. Tesszük ezt úgy, hogy majd a gyászszertartáson nem lehetünk jelen, mert a temetéseket szűk körben kell tartani, miközben az egyéb rendezvényeket, így például az esküvőket halasztják. A templomok ajtajai nyitva állnak, de istentiszteletet nem tartanak – mondta.

Sanzot néhány nappal ezelőtt magas lázzal vitték kórházba, majd kimutatták a szervezetében a koronavírust. Állapota már akkor is súlyos volt és a kora miatt a kiemelten veszélyeztetettek közé tartozott. Az elhunyt vezető 1995 és 2000 között irányította elnökként a Real Madridot, regnálása alatt a királyi gárda két Bajnokok Ligáját nyert. Apósa volt a fővárosiak korábbi játékosának, Míchel Salgadónak, aki a lányát, Malulát vette el feleségül.

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL