Lépjen kapcsolatban velünk

Újra ülésezett a képviselő-testület Füzesabonyban

Újra ülésezett a képviselő-testület Füzesabonyban

Újra ülésezett a képviselő-testület Füzesabonyban

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Közel 10 hónappal – a pandémia szülte kényszerhelyzet – után ismét ülésezett Füzesabony Város Önkormányzatának képviselő-testülete, mely egy perces néma csenddel vette kezdetét, emlékezve a koronavírus-járvány áldozataira. Az ülésen 13 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Nagy Csaba polgármester az ülés elején ismertette, hogy a pandémia alatt több száz határozatot, rendeletet hozott meg, melyek a működéshez voltak szükségesek. Ezek közül emelte ki a legfontosabbakat. Többek között értékesítették 5 millió forintért a Honvéd út 68. szám alatti ingatlant,valamint két szántót 3,8 millió forintért. Megvették a Szt. János tér 16. szám alatti ingatlant, amiből tájházat alakítanak ki. Helyettes óvodavezetővé nevezték ki a Hétszínvirág Óvoda élére Bodnárné Kiss Karolinát a Pöttömke Óvoda vezetőjét. Pályáztak járdafelújításra 20 millió forint összegben, amihez 10 millió forint önrészt tesz hozzá az önkormányzat, valamint pusztaszikszói útfelújításra.

A nyertes pályázatokat is ismertette a városvezető. A Könyvtár 10 millió forintot nyerte el LED-fal vásárlására, valamint a volt Ámor és a volt mozi előtti terület felújítására. Az északi városrész temetőjében urnafalat építenek, készül az új műves pálya. A Zöld Város projektben négy helyszínen zajlik a munka, 25%-a van kész a modern városközpont jelenleg. A Füzesabony-Szihalom közötti kerékpárút augusztus végére készül el a sóderbányáig, még teljes hosszában október végére – tette hozzá a polgármester.

A belterületi utak felújítása, melyre 900 millió forintot nyert el a város, várhatóan az ősszel kezdődik el, ugyanis 2-3 héten belül hirdetik ki a közbeszerzés eredményét és ez után kezdődhet el az 52 utca felújítása.

A napirendi pontok közül tárgyalta és elfogadta azt az együttműködési megállapodást, melyet az önkormányzat kötött az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-vel orvosi ügyelet ellátására és az Ifjúság úton orvosi szolgálati lakás kialakítására.

Bejegyzési lehetőséget adnak egy budapesti gyógyászati eszközöket forgalmazó cégnek a Szihalmi út 36. szám alatt, mely a későbbiekben itt telepedik majd le.

Pályázatot nyújtanak be a Szt. János téri leendő tájház tetőcseréjére 4 millió forint értékben. a tervek szerint nádtetőt fog kapni az épület, valamint a többi napirendi pontban azoknak a civil szervezeteknek a támogatásáról döntöttek, melyek az általuk megjelölt céllal anyagi támogatást kértek.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL